Blog
2   17

Er mundbind værd at kæmpe for, Gordon Ørskov?

Abonner på nyt om Jan Frejlev tænker højt i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lærerne er den faggruppe, som hyppigst bliver smittet med corona, når de er på arbejde. Vi har en nøglerolle, hvis folk skal kunne gå på arbejde, og samfundet skal holdes i gang. Hvem kæmper for lærernes tryghed? Det gør DLF, som kræver, at vi skal have lov til at gå med mundbind på job. Hvad skal det gøre godt for ?

Lærernes formand ønsker, at lærernes skal have lov til at gå med mundbind og visir, når de underviser.

Hvad skal det gøre godt for? Det kan skabe tryghed hos nogle lærere, som er utrygge ved at undervise den mest smittespredende befolkningsgruppe. Det er ingen imod.

Artiklen fortsætter under banneret

Vil det mindske risikoen for lærerne bliver smittede med corona? Næppe! Det vil nok snarere mindske risikoen for at coronasmittede lærere spreder smitte. Det er ingen imod.

Min pointe er, at når lærerne er den faggruppe, som hyppigst bliver smittede af corona, så kunne DLF´s formand snildt lægge snittet der, hvor det vil gøre en forskel for mange lærere. Fx det er dokumenteret, at lærere lider af eftervirkninger efter coronasygdom. Nogle af disse lærere mister jobbet pga. for langvarigt sygefravær.

DLF har ikke råbt overfor at medlemmerne bogstavelig talt falder på coronafronten. Skal vi ikke kæmpe for, at vi beholder vores job, selvom vi må melde forfald, når vi tager en stor risiko med vores helbred i det store fællesskabs tjeneste? 

Sidste år drømte alle om at corona var et forbigående fænomen. Nu er vi klogere. Corona er blevet endnu et vilkår, som strammer skruen på lærernes fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Den skrue vil blive ved med at stramme, fordi ingen ved, hvornår den sidste mutation af corona har gennemtrawlet befolkningen.

Hvorfor rykker lærere ikke frem i vaccinekøen?

Hvorfor kører der ikke mobile pcr-test-centre rundt til skolerne med krav om test af alle i stedet for de mindre sikre quick-tests?

Kæmp og arbejd i retorik, debat og lobby-arbejde for lærerne, så vi kan mærke det, eller spørg os mere direkte uden om kredsstyrelser om, hvad lærernes synes, der er værd at arbejde for. 

En kamp for mundbind vejer lige så lidt som selve mundbindet - næsten ingenting.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ