Blog
0   15

Hvem designer og styrer vores uddannelsessystem?

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu ligger samtale nr. 4 på www.den2radio.dk, hvori Steen Nepper Larsen har indbudt professor MSO John Benedicto Krejsler, der for nylig fik udgivet bogen Skolen & den transnationale vending. Det er stærke sager!

I rækken af Sophia-samtaler, der søger at pejle dannelse, er vi nået til den fjerde, hvor Sophias Steen Nepper Larsen har inviteret professor MSO John Benedicto Krejsler til en vurdering af, hvem det er , der designer og styrer den danske uddannelsespolitik. 

John Benedicto Krejsler udgav for nylig bogen Skolen & den transnationale vending. Dansk uddannelsespolitik og dens europæiske og angloamerikanske forbindelser. 

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen blev anmeldt på folkeskolen.dk af Kjeld Kjertmann, som beskrev den som vigtig, men også krævende at læse.

https://www.folkeskolen.dk/1873843/rapport-fra-de-hoejere-luftlag

Derfor kan det være en god idé at lytte til Krejslers samtale med Steen Nepper, fordi de hurtigt når frem til de pointer, som det nok er værd at have opmærksomheden rettet imod, når man vil deltage i debatten om og udviklingen af skolen. Både hver enkelt lærer og lærernes faglige foreninger og fagforening får god næring til både refleksion og handling, når vi som dansk/nordisk skole skal navigere i det OECD-univers, som for tiden dominerer. Og hvis man trænger til yderligere næring, så vil det være oplagt at læse bogen, hvor samtalen faktisk virker som en fin nedbryder af de barrierer, som Kjertmann nævner i sin anmeldelse.

Så lyt til samtalen og bliv klædt bedre på til at kæmpe for en skole, der flugter med vores demokrati- og skolesyn:

http://den2radio.dk/udsendelser/sophia-samtaler-pejling-af-dannelse-4/

Denne og de øvrige samtaler kan også hentes på Sophias hjemmeside https://www.sophia.nu/sophia-samtaler/ 

Men altså: Gå en halv time i selvisolation og lyt til Neppers samtale med Krejsler. På mig virkede det mismodsdæmpende, fordi det blev klart, at jeg må vælge mellem at være en del af problemet eller en del af løsningen.

Den opdagelse er da en rigtig julegave! 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ