Blog
1   34

Det muliges kunst – nødundervisning, IGEN

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvad fyldes lektionerne med? Hvor lang er skoledagene? Driller teknikken? Er alle elever på – online? Er der normal undervisning eller nødundervisning? Hvad er en god dag i hjemmeskolen for eleverne?

Spørgsmålene er mange – svarene er mangfoldige. 

Jeg kan fortælle om min nødundervisning – som er i en 6.klasse.

Dagens program: 

Godmorgen på teams og intro til dagen. Vi begyndte dagen med læsebånd i 30 minutter og skrivning af læseseddel. Dernæst 30 minutter matematik. Eleverne er logget på, men har ikke kamera og mikrofon tændt imens de læser og regner. Jeg er på online, så de kan spørge og få hjælp. Så er der pause i 15 minutter.

Artiklen fortsætter under banneret

Byggeopgave:

Nu er jeg jo primært natur & teknologi lærer for disse poder, så vi skulle naturligvis bygge. Vi sprang over skitserne i dag, men opgaven lød ganske simpelt:

Byg det højeste tårn 

Regler til opgaven:

  • Tårnet skal bygges på dit værelse
  • Tårnet skal stå på gulvet og må IKKE læne sig op ad væggen
  • Møbler fx stol, reol, seng må IKKE bruges
  • Man må kun brug en af hver ting, dvs. du må ikke bruge en stak med bøger
  • Tidsramme: 30 minutter

Afslutningsvis: Ta´ et billede af dit tårn, skriv alle tingene det er bygget af samt højden på tårnet i vores ”corona-padlet”. 

Det endte med at tage lidt mere end 30 minutter. Eleverne var vildt arrangeret og havde deres kamera tændte under byggeprocessen. En fryd at se deres opfindsomhed. Højeste tårn blev 248cm. 

Pause 

”Aldrig sur – ud på tur” 

Eleverne blev sendt ud i deres nærområde for at tage billeder. Opgaven lød på 10 forskellige ting, som de skulle finde. De blev opfordret til at tage deres hund, små søskende eller hinanden med på tur. De var ude over en time. 

Da de kom tilbage, satte de deres billeder i ”corona-padletten”. De havde dejlig røde kinder og deres ansigter var fyldt med smil. 

Evaluering på dagen 

Da dagen var ved at være færdig, skulle de evaluere dagen i chatten. Det havde været en god dag, FORDI de havde været kreative og været ude.

Med dette in mente er dagens program til i morgen korrigeret – så i stedet for fremlæggelser om Islam, skal eleverne nu ud at gå strava-art. De kan vælge symboler eller fagbegreber fra Islam. 

Fredagens program er endnu ikke planlagt, men vi skal helt sikkert ud. Hvis du har gode ideer, så skriv dem gerne i kommentarerne. 

Hæng i – måske ved at lade eleverne hænge ude :0)

PS: teknikken drillede kun lidt hos os i dag, skoledagen var lidt kortere, alle elever kom på online, undervisningen havde karakter af nødundervisning, men eleverne nød den, og alle gav udtryk for en god dag i hjemmeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.693 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.317 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt