Uskolet

Lærernes jul – her er de vigtigste tal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

51.000 er antallet af folkeskolelærere i Danmark, de er gennemsnitligt 45 år gamle og i størrelsesorden 20 minutter fra at brænde sammen, hvis den ferie for helvede ikke snart kommer.

86: Antal udsatte skriftlige opgaver, som du godt ved, du heller ikke får rettet i ferien, men som i det mindste kan give dig dårlig samvittighed, mens du sidder og glor ind i væggen.

18: Antal gange, du skal mindes om, at de mennesker, du holder jul hos i år, ikke nødvendigvis er onde, bare fordi de har helt forkert gran, og deres pynt ligner noget, Jim Lyngvild har slæbt ind.

4. søndag i advent ser mange lærere det som en kær tradition at samles omkring skærmen og nyde de stilfærdigt dalende snefnug på CFU's hjemmeside.

15-20 stykker: Antal gange, du bliver udstillet af din svigerfar i juleferien for ikke at kende til væsentlige fakta om Anden Verdenskrig, og du siger, at du er underviser?

Nogle stykker er vi altså, der stiller os stærkt tvivlende over for, om det med de 45 år nu også kan passe.

3: Sweatre fra halvfjerne slægtninge i gavepapir fra VestsjællandsCentret, der nok lige skal være nummeret større, men farven er faktisk rigtig god til dig.

28: Antal gange, Søndervangskolen bliver nævnt. Andre populære emner denne jul: omikron, blåskjorterne, Ole Gunnar Solskjær, "Smertensbørn", rødkålsopskriften fra Valdemarsro, 6.a, Barbara Bertelsen, 17-årig niece, der pludselig ikke spiser kød og vil tiltales med pronomener, som gør alting utroligt forvirrende for alle over lærernes gennemsnitsalder.

1 million gange. Og Michael Bublé synes stadig, det begynder at ligne jul ret meget.

160: Puls ved modtagelse af mail sidst i ferien fra skoleleder med ordet "Corona" i emnelinjen.

0 grader og 0 lys og 0 humør, så ækelt bliver det også i januar. Derfor sørme da virkelig kvikt, at du er kommet til at love nogen, at netop dén måned skal være alkoholfri.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.