Souschef Anette Zahle blev testet på skolen i dag. Det bliver hun cirka en gang om ugen.

Leder: Udfordrende at planlægge få uger ad gangen

Blyanten og viskelæder i hånden og lange rækker af skemaer. Det er virkeligheden for souschef på Søndre Skole i Køge Anette Zahle, som lige nu sidder og planlægger skolens organisering fra på onsdag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Folk er helt rolige på skolen. Alle ved godt, vi sidder og planlægger, og at vi kommer med en udmelding, lige så snart vi kan", siger souschef på Søndre Skole i Køge Anette Zahle.

Lige nu er hun ved at få et større puslespil til at gå op. Det skal afgøres, hvem, der skal være på skolen, og hvem som skal stå for fjernundervisning. Og hvad gør de lige med de mindste, som ikke har computere?

"Vi bryder skemaerne, så det bedre hænger sammen. Først tænkte vi at lave hele fagdage, men vi har besluttet at dele det op i moduler, så der er afveksling. Det gælder om, at eleverne skal have så meget ud af det som muligt de dage, de er hjemme", siger hun.

Skolen har skrevet ud til forældrene og bedt dem om at melde tilbage senest i morgen eftermiddag, om de har brug for nødpasning.

"Så i morgen har vi et overblik over, hvor mange der kommer, og hvordan vi kan sætte dem sammen. Sidste gang var der omkring 20 procent fra børnehaveklassen og 1. klasse, der kom. Måske kommer der flere de første dage og færre de sidste dage op mod jul, hvor forældrene har fundet andre løsninger".

Minister: Skolerne lukker på onsdag 

Hvad nu hvis fjernundervisning forlænges?

Anette Zahle kigger også frem mod det nye år, når hun planlægger.

"Vi ser lige lidt på, hvad vi gør, hvis de beslutter at forlænge fjernundervisningen. Den største udfordring er - og har været hele tiden - at udmeldingerne kun gælder nogle uger ad gangen. Så det er vores erfaring, at det er godt at være lidt på forkant", siger hun.

Skoleledernes formand Claus Hjortdal har opfordret til, at alle lærere møder ind på skolen efter juleferien, så der er større mulighed for at organisere god undervisning, hvis fjernundervisningen forlænges.

Det mener Anette Zahle ville give rigtig god mening.

"Hvis vi får en udmelding i juleferien om, at det her kommer til at vare noget tid, så har vi brug for en pause til at se på, hvad lærte vi af de andre gange. Så vi kan finde ud af, hvordan skal vi organisere det, så eleverne får mest muligt ud af det".

Ærgerlig lærerformand: "Så må vi starte på en frisk efter nytår" 

Flere test på skolen

Skolen har netop opskaleret testkapaciteten på skolen til to gange om ugen, hvor de mindste elever nu også kan blive testet.

Anette Zahle har en klar fornemmelse af, at lærerne igen er begyndt at benytte sig af muligheden for test. 

"Efter sommerferien skulle man jo ikke testes, når man var vaccineret. Men jo flere smittede, der kommer, jo mere går lærerne også over til poderne. I begyndelsen fik lærerne at vide, at der ikke var kapacitet til, at de blev testet, men det er der nu. Så der er nogle, der gør det, hver gang poderne er her. Jeg oplever, at medarbejderne synes, det er trygt, at de lige kan gøre det", siger Anette Zahle, der selv bliver testet på skolen cirka en gang om ugen.  

Faglige foreninger: Aflys valgfagsprøverne i december og januar