Blog
0   14

Læreruddannelse og virkelighed. En Sophia-samtale

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En samtale, der fandt sted, før anbefalingerne til ny læreruddannelse blev fremlagt, viser sig at tage det op, som ikke kan rummes i pinde til politikerne.

Den anden i rækken af de Sophia-samtaler, der pejler, hvad dannelse er for en størrelse, ligger nu klar til lytning på den2radio:

http://den2radio.dk/udsendelser/sophia-samtaler-pejling-af-dannelse-2/

Artiklen fortsætter under banneret

Samtalen er en anden del af Sophias Jens Skous møde med lærer og tidligere skoleleder Maja Løvskov. Den første handlede om at være lærer, om kravene til og glæden ved arbejdet. Den anden tager fat på de ting, som man ikke lærer i læreruddannelsen, og som får mange nyuddannede til at føle sig ramt af virkeligheden.

Samtalen fandt sted før forslagene til en ny læreruddannelse blev fremlagt, men alligevel forekommer indholdet at være endnu mere aktuelt nu, hvor der er forslag om at lade lærerne i uddannelsesskolerne varetage en del af uddannelsen. i samtalen tages der nemlig især fat på de spørgsmål, som ikke har karakter af pinde til politikerbrug, men på de forhold, som hvor virkeligheden trænger sig ind imellem linjerne i lovtekster og fagbeskrivelser. 

Nogle af stikordene er: Forældremøderne, intranettet, sprogpolitik og kageordninger. Om at sætte grænser og blive stærk i relationsarbejdet, mens det hele brænder sammen.

Udsendelsen kan som nævnt hentes på den2radios sendeflade, men den kan også aflyttes som podcast eller findes på Sophias hjemmeside  https://www.sophia.nu/sophia-samtaler/

Og glæd dig så til de kommende uger, hvor nye samtaler dukker op på de nævnte steder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ