"Vi har flere eksempler på lærere, der er blevet sendt hjem af deres kollegaer, og som efterfølgende er testet positive for corona. Det har altså en uheldig indflydelse på, hvordan man handler i en situation, hvor det handler om at begrænse smitten”, siger Lars Sørensen.

Coronafravær registres som normalt fravær i København

Når en lærer i København Kommune er syg med covid-19 eller går i selvisolation som nærkontakt, tæller fraværet som normalt sygefravær. Det betyder, at lærerne i hovedstaden kan blive indkaldt til fraværssamtaler, selv om deres sygemeldinger er coronarelaterede, fortæller formand i Københavns Lærerforening Lars Sørensen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Københavns Lærerforening har personlig kontakt til tre lærere, der er blevet indkaldt til fraværssamtaler efter coronasygemeldinger.

Konsulenterne i foreningen er også blevet kontaktet af medlemmer omkring udfordringen, fortæller han.

"Vi har snakket med flere, der frygter for ansættelsesmæssige konsekvenser, og som derfor overvejer, om de bør møde på arbejde, selv om de nok burde blive hjemme", siger Lars Sørensen.

Corona sender lærere hjem igen

Det betyder ifølge formanden for den lokale lærerforening blandt andet, at lærere tager på arbejde, mens de venter på testsvar, eller hvis de har symptomer.

"Vi har flere eksempler på lærere, der er blevet sendt hjem af deres kollegaer, og som efterfølgende er testet positive for corona. Det har altså en uheldig indflydelse på, hvordan man handler i en situation, hvor det handler om at begrænse smitten", siger han.

Kommunen: Vi følger retningslinjerne

Børne- og Ungeforvaltningen i Københavns Kommune oplyser til folkeskolen.dk, at man afventer folketingets hastebehandling af den trepartsaftale, der blev indgået den 23. november.

Den betyder blandt andet, at virksomheder kan få refusion af sygedagpenge fra første sygedag, hvis den ansatte er smittet med corona.

Indtil da følger kommunen de aktuelle anbefalinger fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

"Vi er bekendt med, at der er nye midlertidige nationale regler på vej, som minder om dem, vi har haft tidligere under pandemien. Når lovforslaget er blevet behandlet i Folketinget, er vi klar til at ændre praksis fra den dato, de nye regler gælder ud fra de retningslinjer, der bliver udmeldt fra centralt hold for hele Københavns Kommune", skriver forvaltningen i et svar til folkeskolen.dk.

Corona på københavnsk skole sender elever hjem i en uge

Kommunen bekræfter, at coronarelateret fravær, indtil da tæller som normalt sygefravær modsat tidligere under pandemien, hvor det blev opgjort særskilt.

"Den særlige registrering af COVID-19-fravær i Københavns Kommune ophørte pr. 1. september, og at COVID-19-relateret fravær derfor pt registreres som almindelig sygdom. Det er kommunikeret ud til skolelederne i begyndelsen af september. Hvis retningslinjerne ændrer sig, så vil det naturligvis blive kommunikeret ud", lyder det i svaret.

Den 9. december er der møde i kommunens HovedMED. Her håber Lars Sørensen, at kommunen vil ændre sin beslutning.

"Vi har en løbende dialog med forvaltningen, og vi synes, det er meget uhensigtsmæssigt. Både for de lærere, der bliver indkaldt til fraværssamtaler, men også for skoleledelserne. Det bliver oplevet som tidsspilde i forhold til, hvor mange ledelsesopgaver, der er i den nuværende situation", siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Powered by Labrador CMS