Blog
0   9

Psykisk trivsel

Abonner på nyt om Mette Friderichsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Læs om forebyggelse af psykisk mistrivsel i Tidsskriftet Specialpædagogik nr. 4 2021

Den røde tråd i Tidsskriftet Specialpædagogiks sidste udgivelse i år er hjælp til psykisk trivsel fra småbarneårene til ungdomsuddannelserne.

     Psykisk mistrivsel i barneårene er desværre en indikator for psykisk mistrivsel senere i livet. Et lille svensk pilotprojekt om legeintervention overfor småbørn, hvis trivsel er udfordret peger tydeligt på, at der kan gøres noget. Dette beskriver forfatterne Kristina Helleberg og Birgitta Lundbäck i artiklen Kulekrabater.

Artiklen fortsætter under banneret

     En meget væsentlig årsag til skolevægring i Folkeskolen skal findes i elevernes psykiske trivsel i mødet med skolen og ikke mindst forstås som et ikke bevidst valg fra barnets side. Mads Thomsen uddyber og meddefinerer begrebet skolevægring og kommer med nuancerede bud på intervention.

     Mange unge mennesker lider af depression. Simon Nørby overvejer, i sin artikel, hvordan depression påvirker undervisningsparathed og læring samt kommer med forslag til, hvordan man bedst muligt er opmærksom på og støtter en studerende med depression. De meget konkrete forslag kan nemt omsættes og bruges i forhold til elever i folkeskolen, forestiller jeg mig. Artiklen er fagfællevurderet.

     Den sidste artikel er skrevet af et forfatterteam bestående af både forskere og praktikere, som jfr. et EU-udviklingsprojekt har interesseret sig for elevers medbestemmelse i skolen. Artiklen kommer ind på, hvordan dette kan gøres i praksis og hvilke didaktiske spørgsmål det åbner op for. Børns medbestemmelse har selvsagt meget med deres trivsel at gøre, og bliver også nævnt af ovennævnte forfattere som en del af den forebyggende intervention. Jeg håber, at I finder rigtig god inspiration med denne vifte af spændende artikler.

Besøg tidsskriftets hjemmeside her: 

www.tidsskriftetspecialpaedagogik.dk 

Her kan du downloade en pdf. med tidsskriftet. Det er gratis hvis du abonnerer på tidsskriftet.  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.595 andre er allerede tilmeldt