Blog
0   6

Kometernes Jul og Universet Udenom

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En naturfaglig julekalender og "et univers udenom". Vi er ved at lave 10 små film om de 10 naturfaglige erkendelser med 5- 6.klasse som målgruppe som en del af "universet udenom". Filmene er for de natur/teknologilærere, der gerne vil have inspiration til deres undervisning fra museer og oplevelsescentre. Selvom vi er på lavbudget, vil vi gerne dele dem med jer!

foto: Blæksprutter som i filmene findes både forstenede og levende!

Vi afslutter lige nu arbejdet med 10 små film (ml. 10-12 minutter) som formidler de 10 naturvidenskabelige erkendelser fra Undervisningsministeriets publikation: Naturvidenskabens ABC. De 10 videoer frigives løbende igennem hele december 2021.

Tanken er, at du skal kunne bruge filmene som et redskab til din undervisning. Du kan se filmene, når du arbejder med erkendelserne i Natur /Teknologi og/eller i forbindelse med et museumsbesøg.

Du kan stoppe filmen undervejs og tale om de begreber og billeder, der er klippet ind. Alle film afsluttes med 3 centrale nøglebegreber fra filmen, som er væsentlige for at forstå erkendelsen. Du kan finde mere inspiration til arbejdet med erkendelserne på www.Astra.dk

Artiklen fortsætter under banneret

Filmene er lavet i samarbejde med 10 naturvidenskabelige museer og oplevelsescentre i hele landet. De unge værter, Vera og Salam, besøger museet og er med til at åbne både museet og erkendelsen op for jer. Ideen med hver film er at formidle nogle centrale pointer fra den naturvidenskabelige erkendelse, som vi har knyttet til nogle genstande og udstillinger på det udvalgte museum/oplevelsescenter.

Målgruppen: Filmene er primært målrettet 11-12-årige børn på 5.-6. klassetrin. Det er centrale pointer fra en af de naturvidenskabelige erkendelser, som tager udgangspunkt i væsentlige genstande fra lige netop dette museum/oplevelsescenter. Sekundært kan filmene måske bruges til de lidt ældre elever som repetition/ intro til en efterfølgende mere dybdegående undervisning om emnet/erkendelsen.

Vi laver filmene sammen med filmselskabet : Nobody 2.0. Vi har ikke haft et kæmpebudget, men det har været rigtig sjovt! Vi knokler lige nu med nogle lærervejledninger.

TV2 henviser til filmene, når de frigives!

Du kan finde mere viden på museernes hjemmesider og disse internetsider målrettet lærere:

emu.dk/grundskole/naturvidenskabsstrategien/naturvidenskabens-abc/naturvidenskabens-abc-inspiration-til

naturvidenskabensabc.dk/

Venlig hilsen

Trine Secher, lærer og manuskriptforfatter og Trine Hyllested, ph.d, naturfaglig konsulent på filmene


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.696 andre er allerede tilmeldt