Fysik/kemi
0   6

24 eksperimenter inspireret af TV2’s julekalender

Flogiston-teorien er i spil i første afsnit af årets julekalender på TV2 Kometernes Jul. Hver dag op til jul har sit eksperiment.

Det er Astra og testoteket.dk, der står bag de 24 juleeksperimenter. De handler om naturvidenskabelige emner, som knytter sig til handlingen i Kometernes Jul, hvor en gruppe børn er på Astro Camp og oplever, at to af dem ved et uheld bliver teleporteret ud til Planet 9.

Eksperimenterne i Universet Udenom udfolder dagens emne og giver eleverne mulighed for selv at arbejde videre.

"Det er nogle små eksperimenter, der er målrettet til undervisningen. De kan bruge på alle klassetrin, det afhænger blot af lærerens stilladsering", fortæller Lene Christensen, der er specialkonsulent i Astra.

Hun fortæller, at julekalenderen også kommer til at handle om naturvidenskabens ti store erkendelser og er tænkt som startskud til videnskabens år 2022.

Artiklen fortsætter under banneret

Interview med forskere

Et afsnit handler om lys og et af børnene besøger Teknisk Museum og får en forklaring på, hvad lys er. Et andet afsnit handler om menneskets sanser.

Planet 9 er omdrejningspunktet - her ønsker en forsker at lave et evighedsbatteri af det nye grundstof magilium, og her er der så tale om en fiktiv historie.

Tilknyttet julekalenderen er også en videnskabskalender med interview med forskellige forskere, der på fx tre minutter skal forklare et svært naturvidenskabeligt emne - så som biodiversitet eller hvad er et økosystem?

Meningen er, at de små eksperimenter skal fange børnene, og bagefter kan de udvides og bruges til mere undervisning. Eksperimenterne vil i april 2022 blive præsenteret på Big Bang Konferencen.

Sammen med julekalenderen er også en sportskalender, hvor en af hovedpersonerne - Noor - hver dag kommer med bevægelsestips. Mange børn og unge vil kende Noor, fordi hun er youtuber.

Julekalenderen har ingen traditionelle nisser men andre figurer, der fx har referencer til StarWars.

Alle eksperimenter vil være på Testoteket, på Astras Facebook, naturvidenskabensabc.dk og på videnskabsår22.dk, hvor de vil få et fortsat liv efter julekalenderen.

Find eksperimenterne her


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.696 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
781 andre er allerede tilmeldt