Blog
0   35

Har vi retningslinjer nok i kampen mod smittetryk?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Covid-19 kommer i øjeblikket buldrende på skolerne med så voldsom en kraft, at stederne næsten ikke kan følge med. Skolelederne er i den grad sat på ekstra arbejde ift. flere og flere henvendelser vedr. retningslinjer, bekymrede forældre samt smittede. Hvilke tiltag gøres der på din skole, så både medarbejdere og elever kan føle sig trygge i skolens rammer?

Foto: Pixabay.com

 

Må forældrene komme ind på skolen? Må eleverne have fag på kryds og tværs af klasserne? Er det en god idé at afholde klassearrangementer med forældre og søskende, skal der være specielle områder ift. frikvartererne og hvad med klub- og SFO-opdeling?

Spørgsmålene er mange og lige nu tales der til den sunde fornuft men måske heller ikke ret meget andet.

Artiklen fortsætter under banneret

Under hele pandemi-forløbet har det været påfaldende, at man som professionel i en institutionssammenhæng ikke sådan for alvor kunne beskytte sig, hvis andre forsømte det. Mange elever har været dygtige og gode til at følge anvisninger, men der har også været grupper af børn/unge, som ikke har villet spritte, vaske hænder, lade sig teste osv.

Jeg undrer mig over den "frivillighed", der ligger under alt dette. Hvorfor kan vi ikke bede om mere i en situation, hvor vi ser folk blive syge og flere blive ramt af senfølger?

Jeg er med på, at dette er Danmark, og vi har godt styr på tingene - men det har altid spøgt i mit hoved, hvorfor folk ved lov skulle bære mundbind for at handle i 10 min., mens vi i skolen møder op i seks til syv timer - og her gælder ikke alverden.

 

Hvordan bliver der passet på os?

Jeg kunne godt ønske mig lidt mere styring oppefra, for det er svært for de enkelte skoler at rette ind selv. Vi er ledere, teknisk personale, lærere og pædagoger - ingen af os er læger eller forskere. Så hvordan skal vi sætte rammen for, hvordan vi bedst som sammenhæng kommer gennem denne tid, hvor sygdommen igen blusser op i samfundet?

Folkeskolen.dk skrev forleden om de nye tal fra Statens Serum Institut. Smitten har aldrig været højere blandt børn fra 6-11 end den har været for nogle aldersgrupper under hele Corona-forløbet. Samtidig har hver 10. lærer været smittet.

Hvis ikke det er på tide, vi får lidt fælles rammer på plads, så ender vi med at sidde på hænderne, fordi vores kompetencer centrerer sig omkring børn og unge og ikke ud i forsvar mod pandemibølger. 

Så hvad gør vi fremadrettet? Hvem passer på børnene, de voksne og mig i alt det her?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.202 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt