Blog
1   3

And so this is Christmas...

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som engelsklærer har du sikkert – ligesom mig – skrevet “Christmas” i din årsplan fra slut november og indtil juleferien. Det gjorde du i august måned, fordi du – ligesom mig - tænkte, at du selvfølgelig skulle lave noget juleagtigt med dine engelskhold i december. Selvfølgelig. Men nu er vi her allerede, og du er sikkert – ligesom mig – slet ikke klar. Lad os derfor hjælpe hinanden med at blive det.

Foto: flickr.com/Kevin Dooley

Jeg tror ikke, det kun er mig, det sker for. Jeg undervurderer næsten altid, hvor mange ting, vi skal nå i løbet af det sene efterår: Karakterer, der skal skrives ind, UPV’er, der skal laves, og skole-hjem-samtaler, der skal afholdes. Det er jo det samme hvert år, men ja... Tiden er knap. Vi løber stærkt. Og pludselig er det jul. Kender du det?

Ingen juleaktiviteter i 9. klasse 

I år har jeg engelsk i 8. og 9. klasse. I 9. klasse bruger jeg aldrig tid på julehalløj. Vi har fire emner, som vi skal igennem, og jeg har ganske enkelt ikke tid til at bruge lektioner på andet end lige netop de fire emner. Medmindre jeg selvfølgelig lod Christmas være et decideret emne til prøven selvfølgelig. Det har jeg nu ikke tænkt mig. Not this year, at least 😉  

Artiklen fortsætter under banneret

Masser af julemuligheder på portalerne  

På alle andre årgange kan Christmas fint give mening, synes jeg. De fleste undervisningsportaler og lærebogssystemer har juleforløb, hvor man kan læse både fag- og skønlitterære tekster om julen fra forskellige engelsksprogede lande. For ikke at tale om nogle af alle de skønne julefilm og -sange, der findes. Hvis man er kreativ anlagt og har mod på det, kan man jo også gå i madkundskab og prøve sig frem med forskellige engelsksprogede juleopskrifter. Det skal nok vække begejstring hos de fleste.  

Jul i min 8. klasse 

I min 8. klasse skal vi først og fremmest færdiggøre vores forløb om Australien. Derfor starter vi først i uge 49 med jul. Vi har både adgang til Gyldendals og Clios engelskportal, og jeg ender nok med at tage lidt fra hver af dem til de seks lektioner, jeg har tilbage. Samtidig skal jeg også nå min all-time favorite juleaktivitet, som jeg har skrevet om tidligere. Hvis du - ligesom mig - er bagud med din planlægning, så snup endelig den aktivitetet og spar lidt tid på den måde. 

Sidste år delte jeg også dette julekompendium, som man også i år er velkommen til at hapse og printe til sine elever. 

Hvad skal du lave med dine engelskhold af juleaktiviteter i år? Lad os inspirere hinanden! 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.815 andre er allerede tilmeldt