Blog
4   24

Sophia på banen

Abonner på nyt om Tænketanken Sophia i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag genstarter Sophia sine bestræbelser på at få den almene dannelse på dagsordenen ved at udsende en stribe samtaler, der skal pejle, hvad den almene dannelse er, og ved at åbne en ny hjemmeside.

Der er nu så mange, der kobler dannelse sammen et hav af temaer, fx bæredygtig dannelse, digital dannelse, science-dannelse og praktisk dannelse. I en fin tale ved lærerprofession.dks prisfest anvendte blev fænomenet omtalt som bindestregsdannelse.  Det farlige ved en sådan lempfældig anvendelse af begrebet er, at det ganske enkelt bliver tyndslidt og meningsløst, akkurat som det gik, da alt skulle være kreativt.

Læs om prisfesten her: https://www.folkeskolen.dk/1883356/prisfest-laereruddannelsen-skal-vaere-med-til-at-udvikle-hele-professionen

Artiklen fortsætter under banneret

I Sophia har vi sat os for at pejle begrebet almen dannelse gennem samtaler med vidt forskellige personer, som tilsammen kan bidrage til en antydning af, hvad den almene dannelse kan dække over.

Samtalerne vil blive præsenteret med én om ugen på netradioen www.den2radio.dk, hvor ugens aktuelle udsendelse kan høres  på nyhedsfladen, hvorefter den kan hentes fra radioens arkiv eller som podcast. Her findes i øvrigt et væld af udsendelser, der egner sig til undervisning. 

Samtalerne kan også efterhånden findes på Sophias nye hjemmeside, Sophia.nu, hvor der selvfølgelig er meget andet at finde. Dette vil vi nu løbende orientere om her på bloggen.

Den første samtale handler om det at være lærer. Fællesskabet driver skolen er titlen, og som samtalepartner har Sophias Jens Skou Olsen inviteret lærer og tidligere skoleleder Maja Hygge Løvskov. 

http://den2radio.dk/udsendelser/sophia-samtaler-pejling-af-dannelse-1-faellesskabet-driver-skolen/

Læsere af Sophia-bloggen vil kende Jens Skou Olsen, og måske er dette en kærkommen lejlighed til at genlæse nogle af hans indlæg.

Velkommen til Sophia-samtalerne. Velkommen til Sophias nye hjemmeside Sophia.nu 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ