Blog
0   10

L'école de plein air amusante

Abonner på nyt om Franskbloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Udeskoleaktiviteter fransk 5.- 6. klasse.

Salut :)

Vi har på vores skole, Nordstrandskolen, Helen som netop er blevet uddannet Udeskolevejleder. Helen har deltaget på en fordybelsesdag i fransk 6.kl. Her to sjove og lærerige udendørs lege, vi sammen kreerede så både ditaktik og bevægelse var i fokus. 

Amusez vous bien !

 

Artiklen fortsætter under banneret

Leg 1: Fangeleg med tallene 0 - 10 og 10 - 20.

Faglig fokus: At eleverne øver sig i at udtale tallene 0 - 10 og 10 - 20 på fransk. 

Materialer/område: Evt. pads. Legen leges i en afgrænset firkant evt. en lille fodboldbane. 

Beskrivelse af legen: Legen er opbygget som “Tous mes poulets sont rentrés à la maison”. Børnene står placeret bag den ene baglinje og fangeren/fangerne er ude i firkanten. De råber nu tallene 0 - 10 i kor på fransk. Efter de har sagt 10 løber alle over firkanten, og forsøger at nå bag den anden baglinje ude at blive taget af fangeren. Når de er bag baglinjen har de helle. De børn der bliver fanget, bliver selv fangere, men skal stå stille (evt. med krydsede ben eller på en pad) og må kun fange med armene. Legen slutter når alle (eller næsten alle) er fanget. 

Forslag til variation: Med samme opbygning i legen kan man øve 10-tabellen, ugedagene, månederne eller et ords bøjning. Man kan også lege den som en klassisk “Tous mes poulets sont rentrés à la maison”, hvor børnene bag baglinjen råber et spørgsmål til fangeren som svarer, hvorefter der løbes. 

Leg 2: Find den rigtige pad (plastikmåtte).

Fagligt fokus: At eleverne kan oversætte et tal fra fransk til dansk. 

Materialer/område: Ca. 20 pads i røde og blå. Legen kan leges overalt. 

Beskrivelse: Fordel padsene  med forsiden opad. På hver pad er der et tal. Læreren råber et tal på fransk, og børnene skal hurtigst muligt sætte en fod på en pad med det tal på, som læreren råber. Der kan være 4 børn på samme pad. De børn der ikke når, at finde en korrekt pad er ude af legen, og skal nu sammen med læreren råbe det nye tal som de resterende deltagere skal finde. Efterhånden som flere deltagere går ud af legen, fjernes nogle af padsene. 

Variation: Padsene kan udskiftes med forskellige laminerede ordkort/farver/billeder og på den måde kan udvalgte ord/begreber trænes.  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.020 andre er allerede tilmeldt