0.c fra Langelinieskolen og lærer Jesper Balsløv Fransén jubler over førstepladsen som mikroforskere

0.c er landets bedste mikroforskere

Snegles bevægelsesmønster sikrede 0.c fra Langelinieskolen i København førstepladsen i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2021, hvor 200 klasser deltog. Det viser sig, at snegle bevæger sig hurtigst på glat og tør karton.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De 24 elever har besøgt Classens Have på Østerbro, hvor de fandt forskellige smådyr. De besluttede sig for helst at ville have besvaret spørgsmålet om, hvorvidt snegle bevæger sig hurtigst på våd jord eller på tør karton.

De har indsamlet flere snegle, arrangeret snegleræs på to hjemmelavede baner, tegnet og udarbejdet skemaer og modeller. Hele processen er formidlet i en videorapport.

Juryen bestod af et ekspertpanel fra Naturvejledning Danmarks Krible Krable projekt, og de var ikke i tvivl om førstepladsen.

"Superflot hele vejen igennem. Klassen har især været dygtig til at holde fokus på undring og udvælgelse af et fælles spørgsmål og metode. Og eleverne har arbejdet grundigt med egne hypoteser og egne iagttagelser", lyder det i motiveringen.

Blog: Børn som små forskere

0.c får 10.000 kroner, som klassen kan bruge på en ekskursion. Eleverne fik også et diplom og en lille badge til at sætte på tøjet.

Projektleder for Mikroforskerprojektet, naturvejleder Kari Hald fortæller, at der har været stor interesse blandt lærere og pædagoger for at udforske naturen.