Natur/teknologi
0   17

0.c er landets bedste mikroforskere

Snegles bevægelsesmønster sikrede 0.c fra Langelinieskolen i København førstepladsen i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2021, hvor 200 klasser deltog. Det viser sig, at snegle bevæger sig hurtigst på glat og tør karton.

De 24 elever har besøgt Classens Have på Østerbro, hvor de fandt forskellige smådyr. De besluttede sig for helst at ville have besvaret spørgsmålet om, hvorvidt snegle bevæger sig hurtigst på våd jord eller på tør karton.

De har indsamlet flere snegle, arrangeret snegleræs på to hjemmelavede baner, tegnet og udarbejdet skemaer og modeller. Hele processen er formidlet i en videorapport.

Juryen bestod af et ekspertpanel fra Naturvejledning Danmarks Krible Krable projekt, og de var ikke i tvivl om førstepladsen.

"Superflot hele vejen igennem. Klassen har især været dygtig til at holde fokus på undring og udvælgelse af et fælles spørgsmål og metode. Og eleverne har arbejdet grundigt med egne hypoteser og egne iagttagelser", lyder det i motiveringen.

Artiklen fortsætter under banneret

0.c får 10.000 kroner, som klassen kan bruge på en ekskursion. Eleverne fik også et diplom og en lille badge til at sætte på tøjet.

Projektleder for Mikroforskerprojektet, naturvejleder Kari Hald fortæller, at der har været stor interesse blandt lærere og pædagoger for at udforske naturen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
785 andre er allerede tilmeldt