Idræt
0   8

Anbefalinger

Materialer Ny idrætsbog har tjek på tema og teori

Jeg har lige fået fingre i den helt nye bog fra Gyldendal "Tjek på idræt: Tema og teori", som især er vejledende i forhold til undervisningen i udskolingen. Desuden indeholder den - ligesom den første "Tjek på idræt"-bog - gode forslag til prøven i idræt. Den er temabaseret, og det er en af de ting, jeg kan høre er en af de største udfordringer for mange, når jeg er ude som beskikket censor.

Her er blandt andet temaer om krop og identitet, idræt og køn, den gode kamp og idræt i samfundet. Der er 12 temaer i alt, og så er der syv kapitler med teori om krop og træning. Der er forløb, som vi lærere kan bruge her og nu i vores undervisning. Det er dejligt. Der er for eksempel forløb om kroppens anatomi, kroppens kredsløb, opvarmning og idrætsskader, og der er rigtig meget idrætsfaglig viden i bogen. Hvert kapitel afrundes med et kort afsnit, som kaldes: "Undersøg, diskuter og bliv klogere". Det fungerer fint som en slags evaluering af temateksterne.

"Tjek på idræt: Tema og teori", Gyldendal

Hjemmeside Kosmos hjælper med at arbejde temabaseret

Kosmos er et gratis materiale, og det er guld på undervisningsområdet. Det er håndgribeligt. Der er for eksempel tre forløb - Idræt og køn, Idræt og kultur, Idræt og træning. De er lige til at bruge med trykklare filer og små filmklip. Man kan også bare lade sig inspirere.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg oplever, at mange idrætslærere finder det svært at finde temaer og arbejde temabaseret, og så kan teorien også være vanskelig indimellem, men her hjælper Kosmos fint på vej.

Kosmos er det nationale videncenter for kost, motion og sundhed for børn og unge. Videncentret blev etableret i 2007 med støtte fra Undervisningsministeriet. Kosmos drives i dag af professionshøjskolen UC Syd.

vicekosmos.dk/skole > vælg idrætsundervisning > vælg undervisningsmaterialer > vælg temabaseret idrætsundervisning

Ud af huset Opsøg lokalområdets mindre sportsgrene

I Aarhus Kommune bliver der jævnligt sendt tilbud ud fra sportsklubber til skolerne, men det er en god ide lokalt at kontakte nogle af de mindre klubber. De har mange fantastiske frivillige, der gerne kommer ud på skolen og fortæller om mindre sportsgrene. Vi måtte stoppe på grund af coronanedlukningen, men det er en god måde at fange eleverne på og præsentere dem for noget anderledes, sådan at det ikke altid handler om sportens store spil. Mange elever tørster efter noget andet.

Jeg har haft klasser med i roklubben, til cricket og til bueskydning. Foreningerne har materialer, som vi jo ikke har på skolerne. Brug et møde i idrætsteamet på at aftale kontakt til klubberne. Enten kan de komme på skolen, eller klassen kan besøge klubben. Der er mange gode alternative tilbud. Vi har haft elever ude i kajak og på et stort standup-paddlebræt, hvor de skulle samarbejde om at komme fremad. Faktisk har vores kontakt til foreningerne betydet, at vi har købt noget udstyr til cricket på skolen, fordi der var flere elever, der var interesserede i det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
758 andre er allerede tilmeldt