Blog
3   26

Lyt, lær og lev med lærerne

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Posen er blevet rystet rundt omkring i kommunerne og nye konstellationer har set dagens lys i de lokale ”kommunale skoleudvalg”.

Så fik vi stemt. Nye kommunale skoleudvalg dukker i løbet af de næste dage op i kommunerne. For lærerne har der mange steder været håb om nye og bedre vinde over den kommunale folkeskole.

Mit råd til de nye skoleudvalg er:

Lyt til lærerne. Lærerne har deres daglige gang i skolen og er specialister i skolens udfordringer. Inviter lærere til at fortælle om virkeligheden og de udfordringer, der er ved at kvæle os i hverdagen. Hvis I vil vide, hvordan skolen fungerer, skal I lytte til lærerne og være i dialog med lærerne, der er helt ude i klasseværelset.

Lær af lærerne. Lærerne har løsningerne på mange af folkeskolens udfordringer. Flere test, der kan skabe data til Rådhuset, er ikke den allerbedste løsning på noget som helst i skolen. Hvis man lærte af lærerne og tog deres uddannelse - der jo er en videregående uddannelse - alvorligt, så kunne man få serveret mange fantastiske løsninger på et sølvfad.

Artiklen fortsætter under banneret

Lev med lærerne. Lærernes rammevilkår er mange steder helt uacceptable. Kom ud i skolen og vær med i stedet for at tro noget som helst om, hvordan det fungerer. Se virkeligheden og ikke bare de forkromede øjeblikke, hvor alt står snorlige, og der er fint besøg fra Rådhuset, og hvor vi prøver at vise skolen fra sin bedste side. Alle medlemmer skal en tur i praktik på de lokale folkeskoler. Se hverdagen og opleve udfordringerne og virkeligheden på egen krop og psyke. Bliv en del af folkeskolen.

Vi ser frem til samarbejdet og glæder os til at se jer ude i klasserne


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt