Debat
0   19

Smertens børn bliver kastebolde i systemet

Når der går i gennemsnit 5 år fra forældre ytrer bekymring for deres børn til de får en henvisning til psykiatrien, så er det fordi vi har et system der hele tiden kæmper for ikke at åbne døren og hjælpe. Trist men ikke desto mindre virkeligheden.

I forbindelse med at TV2 Dokumentaren “Smertens børn” har sat gang i debatten om vejen til udredning i Børne - Unge psykiatrien, er Anna Sofie Kjærgaard Hansens pH.d. Projekt, som hun har lavet ved forskningsenheden for børne og ungdomspsykiatri, Region Nordjylland kommet mere offentligt ud (TAK Anna Sofie for det vigtige projekt🙏🏼).

Forskningen, som mange BHOV familier har bidraget til viser, at der i gennemsnit går 5 år fra forældrene ytrer den første bekymring for deres barn til barnet bliver udredt i psykiatrien…….. 🥺 Er der symptomer på ADHD og/eller autisme (altså de medfødte diagnoser) går der helt op til 7 år 😳.  Er der symptomer på belastningsdiagnoser, som angst og depression går der 3 år.

Artiklen fortsætter under banneret

I BHOV har vi længe været optaget af netop dette store problem, da vi konstant ser konsekvenserne af dette, i form af børn der knækker sammen, får selvmordstanker, selvmordsforsøg, børn der ikke går i skole, familier der bryder sammen, forældre der kæmper, forældre der må forlade arbejdsmarkedet, søskende der bliver klemt/belastet, børn der mister tillid til de voksne og familier der mister tillid til systemet……. 😔

Vi har fornyelig i forbindelse med et oplæg for netop børne - ungepsykiatrien og de nordjyske kommuner fået lavet nedenstående illustration af HVORFOR der i Aalborg kommune går så forfærdelig lang tid, fra forældrene ytrer deres bekymring for barnet til de får en henvisning til psykiatrien (som så heller ikke er ensbetydende med hjælpen er der) Illustrationen siger det hele 👇🏼

Vi har de seneste par dage set vores billede delt i mange landsdækkende grupper og vi kan konstatere, at dette IKKE kun er billedet i Aalborg……. Forældrene fortæller, at det er spot on og de netop har hørt præcis de her sætninger adskillige gange, så det her oplever forældre i hele Danmark……… 😔

Det er et KÆMPE problem, som både kræver politisk handling ift. at ændre systemet og det kræver et ændret mindset blandt fagpersoner i det kommunale system.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt