Blog
0   9

Hvis jeg var politiker

Abonner på nyt om Børn med autisme i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kommunen har lavet et sæt af samtalekort i forbindelse med kommunalvalget. I samfundsfag bruger vi kortene til at tale om kommunalpolitik. De nedenstående udsagn er sagt, af tre drenge med autisme, som forholder sig til, hvad de mener, at der mangler i folkeskolen.

 

Hvis jeg var politiker, så ville jeg ændre på folkeskolen. Den skulle være sådan, at den var indrettet, så den støttede eleverne i det, som de gerne vil være, når de bliver voksne. Hvis f.eks. Anton gerne vil være kok, så skulle han tilbydes madkundskab flere gange i løbet af ugen. I matematik skulle han lære om mål og vægt. I dansk skulle han lære, at læse og forstå en opskrift. I biologi skulle han lære om bæredygtige madvarer og dyrevelfærd. I fysik og kemi skulle han lære om vitaminer, mineraler og hvordan kroppen optager maden.”

Artiklen fortsætter under banneret

 

“Hvis jeg var politiker, så ville jeg sørge for, at elevernes computere og skolens netværk var nyt og hurtigt.”

 

“Hvis jeg var politiker, så ville jeg sige til skoleinspektøren, at han skal ansætte lærere, der ved hvordan børn med autisme tænker. Jeg ville sige, at han skal lave en skoledag, som er spændende, og hvor alle børn kan være.”

 

Er folkeskolens indhold alt for abstrakt, for elever med autisme?

Kunne vi indrette den mere individuelt og fokusere på fag, emner og opgaver, der er konkrete og meningsfulde?

Er skolens hardware  - software - internet alt for gammelt, slidt og langsomt, så det er demotiverende, at arbejde med?

Er skolens ansatte ikke uddannet til at møde alle børn?

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.592 andre er allerede tilmeldt