Blog
0   4

Pyt-knap på overarbejde

Abonner på nyt om Erfaringer og refleksioner fra SOSU-verdenen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kalenderen siger november. Årstiden siger efterår. Efterårsferien er overstået. Juleferien er allerede meget tiltrængt. Vi er 3 måneder inde i et nyt skoleår på SOSU H på godt og ondt. Dette indlæg skal handle om pyt-knapper.

Jeg har længe tænkt over, hvad jeg skulle skrive om. Hvilket emne skulle jeg tage op nu? Jeg har haft svært ved at vælge til og fra, og jeg er ikke sikker på, at jeg er helt afklaret endnu.                                                                                               

Årsagen er, at jeg længe har været på overarbejde oppe i hovedet. Overskuddet og overblikket er udfordret, og det føles som om, at der sidder en og spiller Tetris oppe i mit hoved, og vedkommende er ikke særlig god til det.                                                                                                Jeg er ikke på vej til at smide håndklædet i ringen og forlade min arbejdsplads eller lægge en sygemelding, men cirkushesten er ved at være tom for kræfter og tricks. Det ligger ikke til mig at give op, men i stedet prøve at finde en løsning og komme ovenpå igen for min egen skyld. Jeg ser ikke ned på mine kolleger eller andre, som må lægge sig syge med arbejdsrelateret stress, og som har det elendigt. Jeg nægter bare, at mit arbejde må gøre mig syg.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Min arbejdsplads igennem 6 år har på godt og ondt gjort mig mere hårdfør, fleksibel og tilsyneladende også til en god pokerspiller. Min kollega sagde til mig, at min pyt-knap er den største, han har oplevet, fordi jeg aldrig bliver frustreret, taber hovedet eller råber højt.  Jeg er ikke 100 % enig med min kollega i, at jeg har den største pyt-knap. Jeg er næsten dagligt frustreret over mit arbejde, mine arbejdsvilkår, min løn, mit arbejdsmiljø, at være i konstant ”proces” (læs: ”Der sker ikke en skid”). Jeg råber bare ikke op omkring det. Måske burde jeg?

 

Jeg er efterhånden så erfaren her, at der skal meget til at vælte mig. Jeg bliver ikke rigtig overrasket, når vi pludselig skal sadle om i undervisningen, akut skal overtage andre hold osv. Det er efterhånden blevet meget normalt, så jeg tilpasser mig og finder min egen vej. Det fungerer, men måske kun pga. en pyt-knap på overarbejde?

 

Mit nytårsforsæt er derfor, at pyt-knappen kommer mindre i brug, og at nej-hatten måske skal findes frem igen. Hvilket nytårsforsæt har du for dit arbejde? Hvad vil du gerne gøre anderledes i det nye år?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Netværket Sosu-undervisere er for alle, som underviser på social- og sundhedsskoler eller har interesse for området. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
151 andre er allerede tilmeldt