Letlæsning
0   3

’Otto og Lea’ modtog årets skriverpris

Fredag blev Børne- og Undervisningsministeriets årlige Skriverprisen uddelt til forfatter Charlotte Karrebæk og illustratorerne Oliver Streich og Els Cools for den letlæselige serie om ’Otto og Lea’.

Samspillet mellem tekst og billede er en af styrkerne ved den letlæselige serie 'Otto og Lea'.

Det mener prisudvalget bag Skriverprisen, som har uddelt dette års pris til forfatter Charlotte Karrebæk, illustrator Oliver Streich og Els Cools, som står bag serien på ti titler. 

Skriverprisen tildeles hvert år et læsevenligt værk, en serie eller et forfatterskab af høj litterær kvalitet, der imødekommer de mange forskellige læsere, der kan have svært ved at tilegne sig god litteratur. Der lægges vægt på sproglig, indholdsmæssig og grafisk tilgængelighed. Med prisen følger 25.000 kroner.

'Otto og Lea' handler om Otto, der bor på Månevej, og hans nye nabo Lea. Da vi møder dem i den første bog 'Vi bor på Månevej', er de begge seks år, men de bliver langsomt ældre i løbet af serien.

Artiklen fortsætter under banneret

"Rigtig mange børn vil genkende universet, som er et helt almindeligt parcelhuskvarter. Ligesom børnene bliver ældre i løbet af bøgerne, bliver lixtallet også højere. Det gør serien til en suveræn begynderserie, hvor ny-læseren får trænet sin læsning på sværere og sværere niveau, mens der er meget støtte i alle de dejlige illustrationer. Når det kommer til Skriverprisens kriterier, lever serien op til dem alle. Den fine beskrivelse af børneliv anno 2010 - 20 er skrevet, så alle kan forstå dem. Alt i alt en skøn serie for begynderlæseren og for de børn, der har svært ved at knække læsekoden", siger Birgitte Reindel, der er formand for prisudvalget og desuden arbejder på Borupgårdskolens pædagogiske læringscenter og er formand for Pædagogisk LæringsCenterForening.

Uddeling af prisen fandt sted på Bogforum i Bellacentret.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
782 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt