Sådan så det ud, da Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole i Ikast-Brande Kommune blev kåret som Danmarks sejeste idrætslærer 2020.

Anerkendelse: Nu skal årets sejeste idrætslærer findes

For tredje gang vil Skole OL i en anerkendelse af idrætsfaget kåre landets sejeste idrætslærer efter indstillinger fra elever, lærere og forældre. Denne gang fokuseres på lærere, der har været dygtige til at genstarte idrætsfaget efter corona.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sagt ligeud er det måske ikke alle landets idrætslærere, der kan komme i betragtning til at blive kåret som årets sejeste idrætslærer i grundskolen. For når Skole OL, der netop har lanceret denne kåring for tredje gang, selv skal sætte ord på de kvalifikationer, de går efter, hedder det blandt andet:

"Prisen 'Danmarks sejeste idrætslærer 2021' gives til en exceptionel god idrætslærer, der har et stærkt fagligt og didaktisk fundament, og som leverer en alsidig og meningsfuld idrætsundervisning, der skaber bevægelsesglæde og giver eleverne lyst til at deltage. Danmark sejeste idrætslærer formår på én og samme tid at skabe fællesskab, færdighed og fairplay og giver alle elever succesoplevelser samt særlige oplevelser med idræt". Samtidig vil Skole OL, der står bag kåringen sammen med Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt, denne gang også fokusere på de særlige udfordringer, som især idrætslærerne har oplevet under corona-nedlukningen, fordi det er svært at fjernundervise i idræt gennem computerskærmen - samt deres bestræbelser på at få genstartet faget igen med eleverne som glade deltagere med lyst til at deltage og bevæge sig.

Danmarks sejeste idrætslærer er populær og kommer fra Næstved

Initiativtagerne lægger samtidig heller ikke skjul på, at det ikke kun handler om at kåre en vinder. For med kåringen af den sejeste idrætslærer er det organisationernes ønske i det hele taget at skabe en større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børns og unges fysiske, psykiske og sociale udvikling. Både elever, lærere og forældre kan indstille en idrætslærer til prisen ved at gå ind på hjemmesiden www.skoleol.dk. Blandt de indstillede udvælger et ekspertpanel fra Skole OL, Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skoleidræt tre finalister, som går videre til et finaleheat.

Efter at have fulgt de tre finalister tæt, vil ekspertpanelet udvælge vinderen, som præmieres med 25.000 kroner til at købe nyt idrætsgrej til skolen. Desuden sikrer vinderen også adgang til Dansk Skoleidræts kurser for alle idrætslærere på skolen - til en værdi af 7.500 kroner. Danmarks Sejeste Idrætslærer i 2020 blev Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole i Ikast-Brande. 

Det er muligt at indstille en lærer til prisen frem til og med den 17. december. Vinderen kåres i februar næste år.