Blog
1   7

DLF-kongres 2021

Abonner på nyt om UU-forum i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som kongresdelegeret, er der muligheder for at sætte nogle temaer på dagsordenen - UPV er kommenteret fra flere sider - på den første formiddag med indledende gæstetaler og formanden mundtlige beretning.

"Der er sket et Nybrud for folkeskolen i form af samarbejde mellem de parter, der dels lovgiver i folketinget, udmønter i kommunen, leder i skolen og udfører som lærer", siger Formand Gordon Ørskov Madsen. I samarbejdet med  KLs formand Jacob Bundsgaard og Undervisningminster Pernille Rosenkrantz-Theil, er alle enige om, at det er små skridt i samme retning, der er vigtige for den kommende udvikling af folkeskolen, og der lader til at være en helt ny konsensus og et godt arbejdsklima parterne imellem. Store reformer, der ikke er skabt i et samarbejdsklima, er ikke en vej at gå, siger Pernille Rosenkrantz- Theil. 

Som tilhører og kongresdelegeret for Kreds 11, København -  blev jeg meget glad og tilfreds med, at DLFs formand helt konkret nævner, at hverken undervisning eller uddannelsesvejledning kan digitaliseres, jeg kunne ikke være mere enig. Formanden kunne også berette, at beskeden til de samarbejdende parter er, at vejledningen allerede er digitaliseret, det skete, som bekendt i 2014, da eleverne deltes op i de parate og ikke parate. 

Pernille Rosenkrantz-Theil slog også fast i sin gæstetale, at INGEN elever skal vurderes ikke-parate. Der var ikke noget konkret bud, hvad der så skal ske, men det gælder flere elementer i  "Aftalen om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem", som ikke er på plads i detaljer endnu, det arbejde forestår. 

Det er afgørende, at praktikere - UU-vejledere inddrages i udformningen af hvordan UPV nu skal skues sammen, og det er der bestemt muligheder for. 

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
519 andre er allerede tilmeldt