Nationale test
3   18

Erstatningen for de nationale test præsenteres fredag

Efter forhandlinger siden sommerferien i partnerskabet Sammen om Skolen og folkeskoleforligskredsen er parterne fredag klar til at præsentere en aftale om, hvad der skal træde i stedet for de nationale test i folkeskolen.

Samtlige parter - alle forligskredspartierne, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, Kommunernes Landsforening, Danske Skoleelever, Skole og Forældre og Børne- og Kulturchefforeningen står parat i morgen fredag kl. 11.15 til at fortælle pressen, hvad det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen kommer til at bestå af. 

Efter en evaluering af de nationale test aftalte forligskredsen i februar sidste år nogle rammer for forhandlingerne om et nyt evalueringssystem.

Artiklen fortsætter under banneret

Ud fra det står det klart, at der også i fremtiden bliver et landsdækkende system, der bliver standardiseret og sammenligneligt på alle niveauer.

Skolelederforeningen, KL og Danmarks Lærerforening har i fællesskab udarbejdet et udspil til et nyt bedømmelsessystem, hvor man reducerer antallet af områder, der testes i, til læsefærdigheder og matematiske færdigheder, som de har bragt med til forhandlingerne med de politiske partier.

Partierne har ligeledes spillet ind med en række ønsker til et nyt bedømmelsessystem - bl.a. har undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil ønsket en form for karakter for elevens arbejdsindsats, og De Konservative har ønsket fokus på de højt begavede elever.

I diskussionerne har også indgået planerne om et opgør med elevplaner og uddannelsesparathedsvurderingen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ