Blog
2   16

Den stille mobning

Abonner på nyt om Lærelyst i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den Stille Mobning er sandsynligvis langt mere udbredt end det, vi traditionelt betragter som mobning. Derfor særdeles vigtig at få italesat.

Den stille mobning er et delvis ubevidst fænomen, som mange mennesker kender perifert, men sjældent taler om. Den arbejder i det skjulte. Det er bl.a. derfor, jeg kalder det “Den Stille Mobning”.

Det handler om de små handlinger, bevægelser, lyder, osv, som vi ofte ubevidst udsætter/påvirker hinanden eller vores omgivelser med.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Et eksempel kan måske øge forståelsen

”Små reaktioner på forkerte svar”. Det kan være elever, der lige kigger på hinanden, løfter et øjenbryn eller måske laver en svag lyd, når andre elever eller bestemte andre elever i klassen svarer forkert. Der behøver ikke at ligge noget særligt i disse små bevægelser eller lyde, men de “virker” på nogle(måske mange) elever og ofte på en negativ måde.

Det er svært at vurdere betydningen af disse “interne” elevreaktioners for læringsmiljøet, men jeg tror de er med til at fastholde en del elever i uønskede positioner, som de har meget svært ved at komme ud af. Det at blive fastholdt, selvom det sker på det ubevidste plan, i en uønsket position/rolle, er vel en form for overgreb, mobning.

Måske er "Det Tavse Flertal", som præger de fleste store forsamlinger, delvis skabt af Den Stille Mobning. 

Hvis vi ønsker at få eleverne til at arbejde med dét, de har svært ved, uden for deres kompfortzoner, skal vi ”gøre noget ved” Den Stille Mobning.

 

Venlige hilsner

Den stille, men stærke Mobning 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ