Blog
0   17

Pissedårlig ledelse!

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg hørte forleden om endnu en skole, hvor der er blevet ansat en tilfældig vikar til valgfaget madkundskab. Det er desværre sket ofte.

Det efterlader imidlertid mig - som uddanner og efteruddanner af seriøse og fagligt kompetente madkundskabslærere - som en komplet idiot, når skoleledere ansætter ny-udklækkede studenter eller deslige til at varetage madkundskab som valgfag med tilhørende prøve. Og det lader faget madkundskab blive ved med at fremstå som en gang pølsehornsbagning som enhver, der kan stave til MEL, kan varetage. For hvilket fagligt grundlag står studenten på i forhold til at løse den opgave? Mon skoleledelsen har gjort sig den ulejlighed at læse Fælles mål, prøvebekendtgørelsen og prøvevejledningen?

Mon den samme skoleledelse ville lade sig hjerteoperere af en ny-udklækket student?

Hvad? Er det ikke det samme? Jo, det er det! Det handler om at være i besiddelse af professionalisme og faglig kompetence til at udføre en opgave ordentligt og rigtigt og på forsvarlig vis - og med respekt for det menneske, det drejer sig om!

Og jeg undskylder med det samme over for studenter. Det her handler ikke om dem. Det handler om mit fag, mine studerende og folkeskolens lærere og elever. Og om skoleledelser, der tilsyneladende ikke ved, hvad madkundskab er!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
820 andre er allerede tilmeldt