Blog
8   8

Er den fælles klasseundervisning truet?

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mens lærerne har hænderne fulde af undervisningsplaner, hvor de søger at favne de mange forskellige faglige og sociale behov, så er der flere politiske interessenter, der presser på for at få netop deres "darlings" tilgodeset.

Debatten om specialundervisning, diagnosebørn, inklusion og undervisningsdifferentiering, som den bl.a. fremgår i dette indlæg og debattråd, har fået endnu et element.

https://www.folkeskolen.dk/1880726/idealet-der-aldrig-blev-finansieret

Artiklen fortsætter under banneret

Det nye element bliver aktuelt italesat af flere borgerlige partier: ”Vi har en gruppe børn, der mistrives i dag, og som man aldrig opdager faktisk er højt begavede. Det betyder, at de slet ikke bliver udfordret, og dermed får de aldrig foldet deres fulde potentiale ud, siger Mai Mercado, som er undervisningsordfører for Det Konservative Folkeparti.”

https://www.dr.dk/nyheder/politik/partier-kraever-fokus-paa-kloge-boern-regeringen-har-svigtet-de-dygtigste-elever

Vi lærere forsøger efter bedste evne at imødekomme alle elevers behov indenfor rammerne af klassefællesskabet – spørgsmålet er i forlængelse af den aktuelle debat om vi fortsat kan det.

Er tiden kommet til at se med nye øjne på vores skoleindretning?

Kunne en øget niveaudeling og holdundervisning, som den mange skoler praktiserer i indskolingen mht. læsning, være vejen frem?

Kunne en opdeling som den gamle realskole med en inddeling af bogligt svage og bogligt stærke elever fra og med 7. klasse igen komme på tale?

Eller er der tale om politikere som i virkeligheden søger at skabe tvivl om den fælles folkeskole? Måske for at give mere rum for privatskoler?

Byd gerne ind med dine tanker, overvejelser og evt. bekymringer i en kommentar nedenfor.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.563 andre er allerede tilmeldt