Blog
0   24

Vacation work

Abonner på nyt om Jeanette Kjærgaard Christiansen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange elever og voksne er i fuld gang med at afholde deres efterårsferie i denne uge, og jeg er lidt nysgerrig på, om der er en forventning om, at eleverne skal have lektier for i deres ferie, eller om de skal holde helt fri fra skole? Hvem er det, som har en forventning om, at eleverne skal lave lektier i deres ferie; er det eksperterne, lærerne eller forældrene?

Der vil sikkert være lige så mange svar, som der er folk til det spørgsmål, og det vil nok også dele vandene hos lærere, pædagoger og forældre. Der er nemlig undersøgelser, der viser, at vi får dygtigere elever ved, at de får lektier for, og der er undersøgelser, der viser, at det er en gammeldags teori, strategi og metode, som slet ikke har nogen speciel stor effekt på elevernes faglige resultater og udbytte, så hvad skal vi egentlig stole på? 

For mig er det klokkeklart og super simpelt; selvfølgelig skal vores elever holde fri i uge 42. De skal kunne trække stikket, de skal kunne se film, spille spil, gå ture, bage kage, lege i haven og have besøg af deres venner og bedsteforældre. De skal kunne slippe kravet om at skulle præstere hele tiden, koble af, være nærværende med deres familie, de skal kunne slippe skolen og bare være til - for det har de brug for. De skal have tid til at lade op, så de kan komme friske i skole igen efter ferien. Det er ikke anderledes end, hvad vi voksne har brug for. Hvis jeg skal op på skolen i min ferie - bare 20 minutter for at ordne noget, så er jeg allerede i mit hoved på arbejde igen. Hvis eleven skal læse bare 20 minutter, hvor det vel at mærke ikke er frivillig og lystbetonet læsning, så er barnet i skole igen og får derved ikke den nødvendige tid til at slappe af og restituere.  

Artiklen fortsætter under banneret

Nyd nu de sidste par dage af ferien! Det, håber jeg, at både børn og voksne har mulighed for. Der er andet i livet end skole, det tør jeg godt vove at skrive 😊 God ferie!   


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.562 andre er allerede tilmeldt