Matematik indskoling
0   21

Ny bog: Undersøgende matematik er kommet for at blive

Ny bog om undersøgende matematik med inspiration til lærere er udkommet på forlaget Samfundslitteratur. Den indeholder blandt andet 30 konkrete lektioner, der kan bruges i undervisningen fra 1.-9. klasse.

Bogen hedder 'Undersøgende matematik i skolen - planlægning og eksempler'. Den er skrevet af Louise Laursen Falkenberg, Ida Redder Honoré, Niels Johnsen og Eva Rønn - der alle har en uddannelse som cand. pæd i matematik eller matematikdidaktik og underviser på læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

Forfatterne hævder på bogomslaget, at undersøgende matematikundervisning er kommet for at blive, og første kapitel handler om begrundelser for faget matematik i folkeskolen - at både samfundet og den enkelte har brug for det.

Bogen indeholder også et kapitel om matematiske kompetencer og udvalgte matematiske emner.

Alle de undersøgende opgaver slutter med en boks, hvor forfatterne fremhæver de faglige pointer.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.295 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
757 andre er allerede tilmeldt