Blog
2   19

“Jeg er spilafhængig!”

Abonner på nyt om Kreativitet, sjov og blodig alvor i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Sagt af elev i 5. klasse. Er der grund til bekymring?

Aggression, eksplosioner, våben, død og ødelæggelse. Vi er midt i en ellers fredelig time, hvor en gruppe drenge skal skrive en kortere tekst. I første omgang tænker jeg, at de bare skal krudte lidt af, men det fortsætter de følgende gange. De løser opgaverne, men i en særdeles blodig version i forhold til deres milde ydre.

 

Muligvis har jeg misforstået noget, for jeg bliver bekymret.

Mønstret gentager sig i billedkunsttimerne blandt en del af drengene på forskellige klassetrin. 

Artiklen fortsætter under banneret

Når vi taler om, hvad der interesserer dem, er næsten alle enige, computerspil og Netflix er nummer et. 

Flere vil gerne være professionelle gamere. De fortæller, at forældrene synes, at det er i orden, at de spiller i mange timer hver dag.

Enkelte kommer med lettere hånende kommentarer om andre elever, der er underlagt skærmtid hjemme, og de vil høre, om jeg også er ‘sådan’ en?

 

Det er altid nemt at være klog på andres vegne, det ved alle.

Når man i private sammenhænge taler med forældre, siger de, at deres børn kommer uden for fællesskaberne, hvis de ikke deltager i computerspillene. Desuden giver det lidt fred i familien, når ‘ulvetimen’ står på, og de ærlige siger, at de ikke altid orker konflikten med at stoppe et spil.

 

“Det værste er, at eleverne virker så stressede!”, sagde en lærer for nylig, da vi talte om vores arbejde. Alle nikkede genkendende, og der blev stille et øjeblik, mens hver og en reflekterede over årsagen.

“Mange børn samlet på for lidt plads, for få voksne, for travle forældre, internettet, sociale medier, krav om succes, skilsmisser osv”. Vi var selvfølgelig enige om det meste.

 

Nogle kunne jo starte med anbefalinger for spilletid blandt børn, eller ..?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.777 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.669 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.073 andre er allerede tilmeldt