Uskolet

Sådan kan din skole fuske sig til bedre resultater

I konkurrencen om at blive bedst i regnearket på forvaltningen handler det hele om marginal gains. Her er inspiration til at få et forspring.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eksamen

Efter et velplaceret los over skinnebenet under eksamensbordet tænker man sig altså lige om en ekstra gang, inden man siger der Mutter igen.

Fravær

Kig ned på bageste række i ydertimen fredag eftermiddag og spørg dig selv, om de elever, der ikke er i skole, i virkeligheden er mindre til stede.

Nationale test

Her kan I ikke gøre noget. De måler alligevel, som vinden blæser.

Kompetencedækning

Hvis ikke den julefrokost, der endte på karaokebar, skulle give hele lærerkollegiet linjefagskompetence i musik, så ved jeg ikke, hvad der skulle.

Kantinen

Er der virkelig nogen, der tjekker, om den "vikingegryde", der har stået og boblet på komfuret siden sidste onsdag, er 90 eller 57 procent økologisk?

Skolefodbold

Der er indtil flere olierige diktaturstater, der endnu ikke ejer et fodboldhold. Og kan Brian "Babyface" Laudrup helt ærlig ikke stadig gå for en 8.-klasseelev - for den rette pris?

Skolefoto

Hvorfor stoppe ved at photoshoppe bumserne væk i udskolingen? Med det rette filter kan gruppebilledet af personalet sagtens komme til at ligne promomateriale for den nye sæson af "Paradise Hotel".

Vi cykler til arbejde

Du skal ikke fortælle mig, at det er første gang, din mærkelige kollega med den forvaskede Pink Floyd-T-shirt har flækket lidt præstationsfremmende stoffer sammen efter arbejdstid i fysiklokalet.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.