Debat
0   8

Se Pia Olsen Dyhrs tale om Samuel Paty og sekularisme

Ved mindehøjtideligheden for Samuel Paty 16. oktober holdt SF's formand Pia Olsen Dyhr en tale om, hvordan demokratiets frihedsrettigheder er under pres.

I anledning af etårsdagen for henrettelsen af Samuel Paty arrangerede Gruppen Paty lørdag d. 16. oktober en mindehøjtidelighed på Kgs. Nytorv foran den franske ambassade med taler, kransenedlæggelse samt afspilning af Patys yndlingssang "One" af U2. Gruppen Paty er en partipolitisk uafhængig gruppe, der arbejder for læreres ytringsfrihed, undervisningsfrihed og metodefrihed.

Nedenfor kan man se og høre Pia Olsen Dyhrs tale. Videoen er 7 minutter lang. Hun sagde blandt andet:

Artiklen fortsætter under banneret

"Samuel Patys morder - og de holdninger, som morderen og klodens øvrige islamister abonnerer på - anerkender ikke demokratiet og de principper og frihedsværdier, det hviler på. De accepterer ikke kontrakten, der er forudsætningen for, at vi kan bo i samme hus. Deres tro og deres religiøse følelse er hævet over demokratiet. Men så kan huset ikke stå. Og så kan vi ikke bo under samme tag."

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ