DLF
3   13

Lærer i DLF-ejendom: "Jeg vil ikke have en altan"

Lærer Kay Petersen, der bor i én af DLF's ejendomme i København, er vred over, at der skal opsættes altan i hans lejlighed med højere husleje til følge. Flertallet vil dog gerne have altaner – og DLF forsikrer, at alle regler er overholdt.

Lærer Kay Petersen, der i årtier har været medlem af Danmarks Lærerforening, beskylder nu sin fagforening for uetisk og konfliktsøgende adfærd i håndteringen af én af de ejendomme, som DLF via sin konfliktfond råder over og lejer ud i København som en del af foreningens ejendomsportefølje.

Kay Petersen mener, at DLF vrider armen om på ham og én af hans naboer i ejendommen i Nansensgade i København, fordi lejerne nu har fået at vide, at der skal opsættes altaner i bygningen.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg har ikke på noget tidspunkt været interesseret i at få en altan. Det betyder, at jeg skal af med 1.500 kroner mere i husleje om måneden", siger Kay Petersen, der i dag betaler 11.360 kroner i husleje om måneden.

DLF'S EJENDOMME

Ud over domicilejendommen Kronborg på Vandkunsten i København og de seks Sinatur-hoteller ejer Danmarks Lærerforening også - via konfliktfonden Særlig Fond - 18 investeringsejendomme. De 18 ejendomme indeholder 105 boliglejemål og 134 erhvervslejemål, som i 2018 gav et overskud på tæt på 30 millioner kroner. Hvert år bliver mellem én og fire lejligheder ledige. De slås op til udlejning på Lærerforeningens hjemmeside til medlemmerne. Udlejning sker efter lodtrækning blandt dem, der søger.


"Men det er jo ikke min ejendom, så hvis de vil ind, kan jeg jo ikke modsætte mig, at de vil sætte den altan op, og jeg kan heller ikke modsætte mig at betale. Men jeg havde godt nok aldrig forestillet mig, at jeg ville blive udsat for det her af min egen fagforening", siger Kay Petersen.

I mindretal

Han siger, at han allerede for halvandet år siden lod forstå, at han ikke havde råd til en sådan huslejestigning, hvis altanprojektet ville blive gennemført. Det gjorde han, da DLF sidste år forespurgte, om lejerne var interesserede i at få altaner. Her viste det sig dog, at han var i mindretal, idet flertallet af beboerne gerne ville have altaner. Ifølge Kay Petersen er yderligere én lejer modstander af at få altan.

"Jeg synes da, at det er fint, at vi har en fagforening, der kan bruge nogle af sine midler til at investere i ejendomme, ligesom det er fint, at vi lærere - der jo ikke ligefrem tjener fyrsteligt - kan få tilbudt en lejlighed i København. Men når man så laver sådan noget her, hvor man forsøger at skrue prisen op på den her måde, så bliver jeg altså knotten", siger han.

Ejendommen i Nansensgade én af de i alt 18 ejendomme med erhvervs- og boliglejemål, som DLF's konfliktfond, Særlig Fond, har investeret i.

DLF: Flertallets ønske

Forpligtelsen til at vedligeholde og udvikle ejendomsporteføljen samt ønsket om altaner blandt flertallet af beboerne er ifølge økonomichef i DLF Peter Skotner begrundelsen for planerne om altanbyggeriet.

"Det er en ulykkelig sag, men han er altså blevet behandlet pænt og ordentligt efter alle kunstens regler. Vi har forespurgt om interessen for altaner, selv om vi egentlig ikke er forpligtet til det. Og i og med at han bor i en udlejningsejendom, må han jo være indforstået med, at sådan en ejendom udvikler sig i henhold til de regler, der er for udlejningsejendomme. Og det er klart, at vi er nødt til at udvikle vores ejendomsporteføljer - men det gør vi altså i respekt for beboerne. Hvis vi ikke udviklede, ville værdien af vores ejendomsportefølje jo stille og roligt indskrænke sig. Det vil gå ud over alle DLF's medlemmer - det er jo deres penge", siger Peter Skotner.

Økonomichefen understreger, at DLF ikke ville have gennemført altan-projektet, hvis der havde været flertal imod det blandt beboerne.

"I den modsatte side af ejendommen sætter vi ikke altaner op - netop fordi et flertal ikke var interesseret i det. Det gør så, at vi sætter altaner op dér, hvor flertallet er interesseret i det. Og der er vi altså nødt til at gøre det ved alle lejemålene - ellers ville det jo se arkitektonisk mærkeligt ud", siger Peter Skotner - og tilføjer:

"Og generelt må jeg sige, at vi har respekt for vores lejere. De bliver behandlet rigtig godt. Vi har lejere, der bor i lejemålene i rigtig lang tid". 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ