Debat
9   223

Hvornår tør forældrene at stole på os lærere?

Dette indlæg omhandler forældrenes generelle kontrol og mistillid til folkeskolelærere i dagens samfund

Hvornår tør forældrene at stole på folkeskolelærerne?

 

Artiklen fortsætter under banneret

“Vi forældre vil gerne kende til de pædagogiske tanker bag jeres handlinger i klasseværelset”, “vi ønsker mere klar kommunikation til os forældre” “børnene har hovedpine, lufter i overhovedet ud?”, “børnene har mavepine, det skal der gøres noget ved” osv osv osv….

 

Dette er blot få udtagelser fra forældremails på en enkelt uge som jeg modtager. Oftest modtager jeg cirka 10-20 henvendelser med ting og råd fra forældre, som jeg kunne gøre bedre eller have gjort/sagt i stedet ELLER hjælpe med. Ofte har jeg ingen lyst til at møde ind på arbejde om morgenen, for at tjekke aula. Hvilken besked er nu tjekket ind i min indbakke?

Eksempler på dette kunne være om jeg overhovedet holder øje med, at børnene får spist alle tre madpakker i løbet af dagen, hvilke ord de gerne vil have jeg undgår at bruge overfor deres børn, da mange ord er negativ ladet (eksempel bagud), tjekke deres skiftetøj, være toiletvagt, købe mad da Sofie har glemt madpakke, have pigesnak omkring konflikter i frikvarterene.

 

Mit job som folkeskolelærer er at UNDERVISE børn i mine fag. Det er at have fokus på trivsel, fællesskab, konflikthåndtering og læring i klasserummet og som gårdvagt i mit frikvarter. 

 

Jeg er ikke blevet folkeskolelærer for, at ordne skiftetøj, være den skrappe madpakkevagt der på 30 min skal sige 10 gange til Viktor, at han skal spise sin mad, for ellers bliver mor/far sur. 

 

Jeg er heller ikke blevet folkeskolelærer for at lege psykolog 5 timer om ugen med piger som ikke bliver opdraget derhjemme af deres forældre, når de opfører sig uforskammet overfor andre, selvom deres forældre ønsker jeg tager konflikterne (også helst dem i hjemmet). 

 

Jeg er skam heller ikke blevet folkeskolelærer for at lave madpakker til børn, hvis forældre liiiiige igen har glemt madpakken, eller blevet toiletvagt fordi det er synd at Emma på 8 år skal gå på toilettet alene og ikke kan tørre sig ordentligt og jeg skal ‘tjekke’. 

 

Sidst men ikke mindst, er jeg ikke blevet folkeskolelærer, for at begrunde ALLE mine pædagogiske tiltag, ordvalg og læringsaktiviter overfor forældrene - jeg skal ikke overvåges  i alle mine valg og tiltag! Nej tak! - for så ville jeg ikke kunne lave andet end at snakke med forældre. 

 

Jeg er ikke altmuligmand. 

 

Hvornår får jeg som folkeskolelærer en lille smule anerkendende tillid af forældrene til, at min uddannelse og erfaring er tillidsfuld og tryg nok, til dem og deres barn? Hvornår vil de stole på mig og at alt jeg gør i min hverdag er for deres barn? 

 

Dette er blot et lille opråb fra mig - en nyuddannet lærer, som elsker sit job hvor jeg har mulighed for at være kreativ og give dem faglig god undervisning samt have mulighed for at give børn de bedste forudsætninger for stabilitet, læring og medmenneskelighed til det samfund de skal ud i. 

 

Måske I forældre skal give mig og alle andre lærere i folkeskolen mere plads, ro og tillid? Vi er uddannet, har erfaring og gør vores bedste hver dag, 37 timer om ugen + det løse. 

 

Vi ved at I altid vil jeres dejlige børn det bedste - det vil vi nemlig også. Vi er fælles og enige om lige præcis den opgave. Så stol lidt mere på os. 

 

Tak på forhånd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ