Blog
0   9

Et sprogdidaktisk udviklingsprojekt

Abonner på nyt om Center for Grundskoleforskning i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nyt projekt om udvikling af ordforråd i engelsk og tysk

Sprogdidaktisk Fokus er et mødested for sprogdidaktiske forskere og læreruddannere på tværs af institutioner. Dette mødested bruger vi til at diskutere forsknings- og udviklingsdagsordener i relation til sprogdidaktik i grundskolen, til at lære af hinandens forskning og erfaringer, og til at igangsætte nye, fælles projekter (som projekt Tværsproglighed i Læreruddannelsen).

Vi bruger det også til at sparre om og videreudvikle på eksisterende projekter, og netop dette er det flerfaglige udviklingsprojekt Building More Vocabulary - Building More Communicative Competence et eksempel på. Dette projekt ledes af Merete Olsen og Søren Hattesen Balle, begge fra professionshøjskolen Absalon, og bygger på et af deres tidligere projekter, der fokuserer på ordforrådsudvikling i engelskfaget.

Projektet tager afsæt i en didaktisk model udviklet i et aktionslæringssamarbejde, der har vist sig succesrig i forhold til elevernes udvikling af fagligt ordforråd på engelsk. I det nye projekt sker der både en videreudvikling og praksisafprøvning af modellen i forhold til engelskfaget, og en afprøvning af modellen i relation til andre ordforrådsfelter, andre alderstrin og andet fremmedsprog. Sigtet er at videreudvikle den didaktiske designmodel, så den skaber grobund for en bedre kobling mellem udvidelse og nuancering af ordforråd og inkorporering af det nye ordforråd i elevernes tekstproduktion, og kan anvendes på tværs af sprogfag og alderstrin.

Projektet støttes af NCFF (Nationalt Center For Fremmedsprog) og involverer en bredt sammensat projektgruppe – fra Sprogdidaktisk Fokus deltager udover projektlederne også Maria Pia Petterson (UCL), Signe Hannibal Jensen (SDU) og Line Krogager Andersen (SDU). Fra grundskolen deltager Annie Skovly Thomsen (Asgård Skole), Inge Alfredsen (Avedøre Skole), Lise Østbirk Bencard (Tybjerg Privatskole) og Elin Fredsted Ravn (Højby Friskole). Desuden deltager professor emirita Birgit Henriksen.

Artiklen fortsætter under banneret

Læs mere om projektet her ncff.dk/soeg-projektmidler/bevilligede-projekter/didaktisk-udvikling/  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.756 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt