Debat
0   7

Skab mere fokus på elevers trivsel!

Jeg synes, at det er på tide, at vi fokuserer mere på, hvordan unge mennesker har det under uddannelse, så der kommer mere fokus på trivsel.

Jeg havde en svær tid i folkeskolen. Jeg følte mig ikke set eller lyttet til. Jeg er næsten 19 år, og min folkeskoletid påvirker mig stadig den dag i dag. Jeg forstod aldrig, hvorfor alting skulle være kønsopdelt. Jeg følte, at jeg ikke passede ind nogen steder. Først senere gik det op for mig, at jeg var nonbinær.

Jeg kan huske en dag i 7. klasse, hvor min matematiklærer trak mig til side. Han sørgede for en vikar til resten af klassen, så vi kunne have ordentlig tid til at snakke sammen. Endelig var der en, som så og hørte mig. 

Artiklen fortsætter under banneret

Min lærer hed Mikkel, og jeg kan huske, at han altid bar orange bukser, og elskede at spille skak. Efter samtalen sørgede Mikkel for, at jeg fik daglige psykologsamtaler resten af året, hvilket betød ekstremt meget for min trivsel.

Så hvis du er lærer, og du ser en elev, der ikke trives, så træk dem til side og snak lidt med dem. Det betød enormt meget for mig, og det gør det også for andre at blive hørt. Jeg kan stadig huske Mikkel den dag i dag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.522 andre er allerede tilmeldt