Blog
1   4

Uddannelsesvejledning på en alternativ måde

Abonner på nyt om Specialpædagogik i praksis i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi har i forgangne uge haft fokus på uddannelse, uddannelsesparathedsvurdering, eksamen m.m. Vi har grebet noget af undervisningen lidt alternativt an, og det har givet pote.

Spændende at arbejde med kombinationen mellem leg og læring. Vi lavede en omvendt øvelse i ugens emneuge. Vi har arbejdet med uddannelsesparathed, uddannelse, virksomhedsbesøg m.m. Eleverne blev bedt om at tage stilling, hvad der skulle til for ikke at blive uddannelsesparate. Og lavede brainstormen som der kom nogen statements ud af. Senere skulle de så vende det hele om, ved at lave en animationsfilm om hvordan man så kunne komme i mål med sin eksamen i 9 klasse. Altså hvad der skulle til for at få sine karakterer der er nødvendige, for at komme ind på en ungdomsuddannelse. Det kom der mange fine små animationsfilm ud af. Vi brugte det meget let tilgængelige værktøj piximakey til at lave stop motion med. Den film der er vedhæftet her, er en dreng der går til eksamen. Censor er med og der er eksamen. Eleven går ud og kommer tilbage og pokalen symboliserer at eksamen er i hus og at adgangsbilletten til uddannelsen er klar.

Jeg kan desværre ikke uploade animationsfilmen - Der kommer et link til den i morgen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er ved at arbejde med leg og læring ved play@heart projektet, og fandt det spændende at kombinere de to ting i denne projektuge. 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt