Debat
0   5

Ufrivilligt skolefravær

En tanke fra en mor ❤️

En tanke……

Tænk hvis du i længere tid var blevet små-syg hver gang du fik en ret med muslinger. Ikke sådan rigtig syg, men ondt i maven og manglende lyst til mad.

Artiklen fortsætter under banneret

Du blev ved at prøve, men hver gang fik du det skidt, og det var som om at lugten efterhånden var nok til at tage din appetit. Faktisk kunne du få ondt i maven og kvalme, bare ved lugten.

  Så en dag, hvor du tænkte, jeg prøver igen, blev du rigtigt syg. Ikke sådan bare ondt i maven, nej rigtigt syg. Du troede faktisk at du skulle dø! Du ville gerne tjekkes af en læge, men fik at vide at det bare var noget du troede. Hold op med at tage sådan på vej, sagde lægevagten. Og ingen ville se dig. Nu var du rigtigt syg – kastede op, havde ondt i hele kroppen, diarre. Men du skulle stadig stoppe med at tage sådan på vej.

  Til sidst lå du bare, og var faktisk lidt ligeglad med om du kunne blive frisk igen. Alle sagde jo, at du bare skulle tage dig sammen.

  På det her tidspunkt fik du så en besked fra en helt anden læge end din egen læge. For at kunne tjekke, om du rent faktisk var allergisk, var du nødt til at spise muslinger igen. Mens du lå der og havde tabt dig af opkast og diarre i al for lang tid.

  Selvfølgelig kunne du ikke tåle dem – du blev endnu mere syg.

  Nu var det nok at gå forbi et sted der serverede muslinger – så var du nede at ligge igen.

  I lang tid holdt du dig helt fra alt med skaldyr – der er jo et familieskab til lige den slags muslinger du blev syg af.

  Tiden gik…..

  Efter lang tid, kunne du godt gå forbi restauranter med skaldyr. Du kunne ikke gå derind, men du kunne godt gå forbi. Måske sådan lidt hurtigt. Og måske lidt hjertebanken. Men du kunne gå forbi.

  Nu syntes alle omkring dig så, at du igen skulle begynde at spise muslinger. Og tænk sig, du klarede en lillebitte mundfuld uden at blive syg. Så kan du godt spise en hel portion, sagde de andre. Men du turde ikke, for du var jo blevet så syg.

  De fleste omkring dig, synes du var lidt pylret, nogle enkelte forstod din bekymring.

  Dette var nu din hverdag – ikke til at komme udenom.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Udskift nu muslinger med skole og skaldyr med skoletilbud

  Det er måske hverdagen for et barn i ufrivilligt skolefravær. 

 

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg kan forklare begrebet ”ufrilligt skolefravær/skolevægring” til de personer der aldrig har haft det inde på livet.

 

Og jeg tror jeg er kommet frem til en forklaring, alle kan forstå?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ