Blog
0   1

To gode bøger og et par nørder

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Anbefaling af ikkefagbog om Inge Lehmann og ikkefagbog om Marie Hammer og så alligevel dybt faglige og aktuelle. Et link til to begejstrede smådyrsbegejstrede stereolup-nørder og noget fra emu, du kunne få brug for i din undervisning.

Jeg læste to fænomenale bøger i min sommerferie. Den ene er skrevet af Lotte Kaa Andersen og hedder: "Den inderste kerne". Det er en biografisk roman om Inge Lehmann 1888-1993, Danmarks første kvindelige seismolog, der opdagede, at jorden har en indre kerne. Hun kæmpede som en besat for at blive anerkendt som kvinde i en mandeverden i det danske forskermiljø, men blev anerkendt i Amerika. Den anden er skrevet af Eva Tind og hedder "Kvinden, der samlede verden". Det er en psykologisk roman om Marie Hammer 1907-2002, der forskede i mider. Hendes fund dokumenterede næsten Wegners hypotese om at alle kontinenter har hængt sammen som et kontinent. Wegner blev jo først anerkendt efter sin død. Begge kvinder arbejdede i en mandeverden og kæmpede for at blive fagligt anerkendt og ikke alene blive betragtet som sekretærer og husmødre. Bøgerne er supergodt skrevet. Jeg tænkte på Marie Hammer, da jeg i dag så en herlig video fra testoteket om hvordan man kan finde bjørnedyr i mos.

testoteket.dk/tildinundervisning/bjoernedyr

Den begejstring de smitter med er faktisk beundringsværdig. Man kan ikke andet end at få lyst til at studere jordmider og bjørnedyr. I det evige spørgsmål om hvorfor flere dog ikke vælger at beskæftige sig med naturfag kunne man måske studere denne tekst om hvad sproget betyder, når man skal lære naturfag. Det handler ikke kun om at kombinere med matematik. Det man ikke har sprog for, bliver meget svært at forstå. Så sæt spot på naturfaglige ord:

emu.dk/grundskole/naturteknologi/kommunikation/sprog-og-tekster-i-naturteknologi?pk_source=nyhedsbrev&pk_campaign=GSK%20-%20oktober%20-%202021%20-%20alm.&b=t5-t16

Artiklen fortsætter under banneret

Savner du yderligere læse stof til ferien er der lige udgivet nogle hæfter om ny naturvidenskabelig viden specielt henvendt til folkeskolelærere

emu.dk/grundskole/naturvidenskabsstrategien/nye-inspirationsmaterialer-til-grundskolen-formidler-forskning?b=t5&pk_source=nyhedsbrev&pk_campaign=GSK%20-%20oktober%20-%202021%20-%20alm.

Tak for din opmærksomhed


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.648 andre er allerede tilmeldt