DLF's hovedstyrelse
2   4

Gordon Ørskov: Jeg skulle have erklæret mig inhabil i Cevea-drøftelse

Formand for Danmarks Lærerforening Gordon Ørskov Madsen siger til mediet Skolemonitor, at han skulle have forladt hovedstyrelsessalen, da DLF tog stilling til, om foreningen vil indgå samarbejde med tænketanken Cevea, hvor han sidder i bestyrelsen.

Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse vedtog i september at bevilge 900.000 kroner til tænketanken Cevea, som til gengæld skal levere analyser til foreningens politikudvikling. Foreningen har haft forskellige samarbejder med Cevea i en årrække, bl.a. om en meningsdanneruddannelse for medlemmer af Lærerforeningen, og denne gang er der tale om et fireårigt samarbejde. 

"Det giver vores synspunkter mere legitimitet, at de også bliver formuleret af andre end os selv, for eksempel når det handler om behovet for at styrke professionen, efteruddanne lærere eller fremme en bredere faglighed i folkeskolen", sagde formand for DLF's overenskomstudvalg Morten Refskov  efter vedtagelsen til folkeskolen.dk. "Vi har før med succes samarbejdet om den slags indirekte interessevaretagelse".

Artiklen fortsætter under banneret

Men beslutningen fik en del kritik med på vejen i kommentarsporet på folkeskolen.dk fra lærere, der mener, at samarbejde med en centrum-venstre-tænketank er i strid med vedtægternes ord om DLF som en partipolitisk uafhængig organisation.

"At vi er en partipolitisk uafhængig forening betyder ikke, at vi er apolitiske. Og sagen er nu en gang den, at Cevea udarbejder analyser og formulerer konklusioner, der flugter aldeles fint med de værdier og holdninger, som vi står på i DLF. Der er med andre ord intet modsætningsforhold til vores vedtægter", svarede Morten Refskov i tråden.

Flere lærere påpegede også, at Gordon Ørskov Madsen sidder i Ceveas bestyrelse.

"Det ser jeg kun som en fordel, når det kommer til at påvirke Ceveas arbejde og opbygge nødvendige alliancer med vigtige aktører", lød svaret fra Morten Refskov.

Men over for Skolemonitor erkender Gordon Ørskov i dag, at han var inhabil i forhold til at beslutte samarbejdsaftalen og bevillingen:

"Hvis jeg havde tænkt mig om lidt før, så skulle jeg have forladt lokalet, inden punktet kom til behandling", siger han til Skolemonitor.

Hovedstyrelsen vedtog samarbejdsaftalen uden afstemning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ