Her er Pernille Rosenkrantz-Theils lovkatalog

Først nu efter Folketingets åbning skal lovforslaget om ekstra frihed til skolerne i dette skoleår behandles. I årets lovkatalog står også vedtagelsen af et system, der skal erstatte de nationale test.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet har som bekendt lige før sommerferien vedtaget at videreføre nogle af frihedsgraderne fra coronatiden. Men først nu i oktober fremsættes lovforslaget om, at kommunerne kan give skolerne lov til at forkorte skoledagen og i nogen grad give slip på kravet om, at læreren skal være faguddannet til det pågældende fag.

Aftale: Flere penge og fortsatte frihedsgrader til folkeskolen efter sommerferien 

Loven om fraværsstraf, hvor familier bliver trukket i børnechecken, hvis børnene har for meget ulovligt fravær, skulle have været evalueret her i efteråret. Men evalueringen er udskudt på grund af coronasituationen, og derfor er det planen, at Folketingets behandling af, om loven skal videreføres eller ej, også skal udskydes. Det skal Folketinget også tage stilling til i denne måned. 

Siden 2015 har kommunerne kunnet åbne internationale grundskoler via en særlig lov. Men i 2018 var der ikke en eneste kommune, der havde benyttet sig af muligheden, og Folketinget besluttede at give loven nogle ekstra år. I år har Lolland Kommune så åbnet den allerførste kommjnale internationale grundskole, og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil foreslår på den baggrund om kort tid, at Folketinget venter yderligere nogle år med at tage stilling til, om loven skal fortsætte.

Welcome, bienvenido, powitanie 

Til februar 2022 satser undervisningsministeren på, at de igangværende forhandlinger om et nyt evaluerings- og bedømmelessystem til erstatning for de nationale test er i mål, og et lovforslag kan fremsættes og behandles i Folketinget.

Det sidste folkeskolerelaterede forslag i regeringens lovkatalog er en udskydelse af den såkaldte solnedgangsklausul i loven om mobbeklageinstansen. Klageinstansen for familier, der oplever, at skolen ikke har taget tilstrækkeligt hånd om mobning, står egentlig til at lukke automatisk næste sommer. Med lovforslaget udskydes lukningen med et år.

Forældre er glade for klageinstansen mod mobning, men de kender ikke til skolens antimobbestrategi 

Læs mere

Lovkataloget 2021-22

Powered by Labrador CMS