Køn
0   4

Kvinder er – stadig – underrepræsenteret i naturfagene

For 9. gang byder en række virksomheder i dag piger fra mellemtrinnet og op til gymnasiet indenfor for at vække deres nysgerrighed på naturvidenskaben. 116 virksomheder og uddannelsesinstitutioner viser deres arbejde frem på Girls Day in Science.

Pigerne får på virksomhederne mulighed for at møde medarbejdere og arbejde med emner fra rumfart og plantebøffer til satellitter og enzymer.

I år er kampagnen også henvendt til piger på mellemtrinnet, fordi undersøgelser viser, at piger indtil denne alder faktisk har en stor interessse for de tekniske og naturvidenskabelige fag, men at det også er her, interessen kan forsvinde, fortæller en pressemeddelelse fra Naturvidenskabernes Hus, der er videnscenter for STEM-fagene og står bag dagen sammen med de fem kernevirksomheder Danfoss, Grundfos, Novozymes, Coloplast og Haldor Topsøe.

"Virksomhederne har et kæmpe ansvar for netop at fastholde interessen og nysgerrigheden hos pigerne. Vi skal være med dem hele vejen, til de skal vælge en uddannelse. Det kan være svært at træffe et uddannelsesvalg som ung, men vi kan minde dem om, at de færrestes karriereveje er retlinede, og så kan vi inspirere dem til at se i nye baner og træffe et valg på et oplyst grundlag", siger Palle Damborg, der er formand for Fremstillingsindustrien, direktør hos Jysk Display A/S.

Danmark er meget kønsopdelt 

Artiklen fortsætter under banneret

Maiken Lykke Lolck, der er direktør for Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro fortæller, at vi i Danmark har en forestilling om, at vi er langt fremme på ligestillingsfronten, men faktisk er vi et af de mest kønsopdelte lande, når det kommer til uddannelsesvalg og arbejdsmarked.

"Det er veldokumenteret, at der skal en særlig indsats til for at nå pigerne, og derfor er denne dag særligt målrettet dem, siger Maiken Lykke Lolck.

Trine Holst Sørensen er research scientist hos Novozymes og en af de rollemodeller, som pigerne kan møde.

"Jeg vil gerne videregive min begejstring for naturvidenskaben, som har givet mig adgang til en hemmelig verden, som ikke kan ses med det blotte øje, men som kan beskrives og testes med eksperimenter og observationer. Jeg håber at kunne åbne en flig af gardinet for pigerne til enzymernes forunderlige verden", siger hun.

Læs mere her


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.648 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.251 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
507 andre er allerede tilmeldt