Blog
0   4

Det usynlige handicap – om ordblindhed

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Forfatteren Sara Blædel har en mission om at hjælpe og støtte ordblinde – måske du kan bidrage med afsæt i skolens hverdag

Okay – jeg kan selv lave en slåfejl fra tid til anden. Og hvordan er det lige med de stumme bogstaver og med eller uden d i gjort. I get by – og er i øvrigt matematiklærer og underviser også gerne i billedkunst, når skemaet kræver det, og timerne ikke lige er gået til en kollega.

Her til aften faldt snakken med nogle bekendte om ”ordblindhed”. Jeg har aldrig skænket det en tanke, men her var nogle voksne og en forældre til et barn, som alle er udfordret af det usynlige handicap.  Måske er det forkert af mig at omtale det som ”et handicap”, sorry – min intention er ikke gnide salt i et åbent sår. Tværtimod.

Vi havde alle hørt/set en teaser på DR om en kommende serie om ordblindhed – og bestseller forfatteren Sara Blædel, som paradoksalt selv er ordblind, er blandt de medvirkende.

Jeg har netop efterfølgende tjekket på DR – og minsandten er hele serien tilgængelig – link nederst i denne blog.

Artiklen fortsætter under banneret

Blandt mine bekendte ovenfor var der et gennemgående tema – de er aldrig blevet udredt (hedder det det?) mht. ordblindhed i skolen. Datteren er netop  kommet i gymnasiet og er blevet spottet – hun er henvist til en ordblinde-test.

Og ja, jeg er også stødt på det fra tid til anden på min arbejdsplads, hvor udvalgte elever er blevet testet positive og efterfølgende har fået noget læsetræning.

Status. Hvordan ser det ud rundt omkring på landets skoler – er ordblindhed en udfordring, der tages alvorligt? Hvordan testes der? Er testene pålidelige? Hvordan følges der op? Etc.. Byd gerne ind med kommentarer nu og/eller undervejs efterhåndende som udsendelses-serien skrider frem.

https://www.dr.dk/drtv/episode/vi-er-ordbildne_-sara-blaedels-mission_269785


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.519 andre er allerede tilmeldt