Børnehaveklasse
0   20

Kun én kandidat til formandsposten i Børnehaveklasseforeningen

I dag skal Børnehaveklasseforeningen vælge en ny formand og to nye bestyrelsesmedlemmer. En erfaren børnehaveklasseleder, der er nuværende næstformand i foreningen, er eneste kandidat til formandsposten.

Fællesskab gør stærk. Det er børnehaveklasseleder Marianne Gianninis klare opfattelse, og derfor stiller hun op som formand for Børnehaveklasseforeningen på foreningens repræsentantskabsmøde på Sinatur Storebælt i dag.

"Jeg har stor glæde ved vores børnehaveklasseforening. Vi har arbejdet intens for at få indflydelse, og det synes jeg er lykkes. Vi kæmper for at få lige forhold for børnehaveklasseledere og lærere. Vi kæmper for at få indflydelse i DLF og sørge for, at vi ikke bliver kanøflet", siger Marianne Giannini. Hun fremhæver, at hun selv som næstformand i foreningen har været med til at udvikle og implementere de nye fælles mål for børnehaveklasselederne.

Marianne Giannini 

Marianne Giannini er børnehaveklasseleder på Langelineskolen på Østerbro i København. Det har hun været 25 år. I 13 år har hun været medlem af Børnhaveklasseforeningens hovedstyrelse, i dag er hun næstformand i foreningen. Samtidig er hun formand for Børnehaveklasseforeningens Københavnskreds. Hun sidder i uddannelses udvalget for pædagoguddannelsen, deltager  i møder i  Uddannelsespolitisk Forum i DLF og sidder med i en arbejdsgruppe i Undervisningsministeriet om implementering af de nye fælles mål i Børnehaveklassen.

 

Bedre overgange

Fremover vil hun kæmpe for, at der kommer bedre overgange fra børnehaven til børnehaveklassen og fra børnehaveklassen til 1. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er svære overgange, og der har vi stor glæde af, at vi er fagligt funderet. Det er vigtigt, at vi har fokus på legen, når de starter i børnehaveklassen. Vi skal gøre dem så trygge som muligt, inden de kommer i 1. klasse".  

Hun mener, at det er vigtigt, at der er fokus på, at børnehaveklassen er en vigtig indgang til skolen - også når det gælder samarbejdet med forældrene.

"Hvis forældrene bliver gjort trygge i skolestarten, så kommer man langt, så skal der meget til at slå dem ud".

Ny formand - ny stil

Bliver hun formand bliver arbejdet i Børnehaveklasseforeningen anderledes end under den nuværende formand Pia Jessen.

"Jeg gør det ikke som Pia. Vi er to forskellige typer. Vi har arbejdet tæt sammen de sidste 13 år, og jeg fortsætter det, der er gang i. Men mere arbejdet vil blive uddelegeret, hvis jeg bliver formand", siger hun

Bliver hun valgt kommer hun til at stå i spidsen for en ny bestyrelse. 

"I februar, da jeg hørte, at Pia stoppede, skulle jeg sove lidt på det. Jeg har ikke haft en formand i maven. Men selv om min komfortzone ligger i næstformandsrollen, så ved jeg, at jeg må tage mig sammen og tage den. Jeg er landet til repræsentantskabsmødet med is i maven. Ingen forlader bestyrelsen, fordi de er sure, så vi kan stadig hente hjælp. Det er jeg sikker på, vi vil gøre", siger Marianne Giannini og tilføjer: "Det er jo frivilligt arbejde. Mængden af arbejdet og intensiteten er større som formand. Jeg har mit fuldtidsarbejde, så jeg må bare gøre det, så godt jeg kan".

Valget til ny formand og bestyrelse bliver afholdt i dag. Denne artikel bliver opdateret, når valget er forbi.

Opdateret 5/10 - 2021 kl. 18:03.

Marianne Giannini blev 5. oktober valgt til formand for Børnehaveklasseforeningen uden modkandidater. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
753 andre er allerede tilmeldt