Lærerens Dag
1   5

Lærerens dag markeres med blomster og fridage verden over

Mon dine elever og deres forældre husker at sætte ekstra pris på dig i dag? Det er nemlig Lærerens Dag.

5. oktober har siden 1994 været Lærerens Dag, en FN-godkendt dag, som har til formål at fokusere på at værdsætte verdens undervisere og sætte emner relateret til lærere og undervisning på dagsorden.

Over 100 lande, heriblandt Danmark, markerer Lærerens Dag 5. oktober, men det er meget forskelligt, hvad de gør ud af det. I de baltiske lande er der tradition for at eleverne giver deres lærere fri og selv overtager undervisningen. I Filippinerne giver eleverne deres lærere orkideer og optræder med sketches, sang og dans for lærerne og andre elever. Det gælder dog ikke på landets kinesiske skoler, som fejrer Lærerens dag den 28. september, som er en fridag. Datoen er valgt, fordi det menes at være filosoffen Konfutses fødselsdag - og han regnes for det ultimative ideal for lærerne.

Artiklen fortsætter under banneret

I Burkina Faso arrangerer National Union of African Teachers en fodboldturnering mellem lærere og journalister, og i Sri Lanka modtager lærere, der har været ansat i mere end 25 år, en pris. Vietnamesiske elever giver på denne dag deres lærere blomster, små gaver, bager en kage eller udtrykker deres taknemlighed ved at skrive et digt. I Nigeria har lærerne fri.

Danske lærere får kager om morgenmad

I Danmark har en hel del skoler har tradition for, at forældrene sørger for lækker morgenmad eller kage til deres børns lærere. Næstformand i Danmarks Lærerforening Dorte Lange tager også ud at hilser på et lærerkollegium.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ