Billedkunst
0   6

Vindere af portrætkonkurrence fundet

Selv om man er lille, kan man sagtens være en stor kunstner. Se bare værkerne, der vandt dette års Portræt nu!-konkurrence for børn.

Fredag den 10. september 2021 åbnede særudstillingen Portræt Nu! For børn 2021 på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød. Her blev der uddelt en 1.-, 2.-, og 3.-pris samt tre specialpriser.

Det var tredje gang, museet arrangerede den landsdækkende portrætkonkurrence. Målet med konkurrencen er at hjælpe skoler og billedkunstskoler med at sætte fokus på portrætgenren. De udstillende kunstnere har tilmeldt sig privat, gennem skoleklasser eller gennem kunst- og billedkunstskoler.

De indsendte værker blev bedømt af en professionel jury, og præmierne var blandt andet malergrej og staffeli. Vinderen blev Linnea Fougt Andersen fra 7. klasse på Hareskov Skole nord for København, som har lavet et koldnålstryk på akrylglas efter et fotografi og trykt på kobbertrykspapir.

Ifølge juryen, bestående af Museumsdirektør Mette Skougaard, Billedkunstner Dennis Møgelgaard og TV-vært Anna Lin Lundsgaard, udstråler portrættet nærvær og koncentration samt spændingsfeltet mellem model og kunstner. Beskueren fanges og drages ind i de utallige streger - et modigt portræt, der tillige med brugen af den specielle koldnålsraderingsteknik vidner om et portræt udført på et højt teknisk niveau, skriver museet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

De bedste portrætter er samlet til på udstilling, der bliver vist på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød indtil 11. november. I udstillingen kan man opleve 153 portrætter, der er udvalgt blandt 446 tilmeldte værker. Børnenes vinderværker kan dog også opleves online.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.727 andre er allerede tilmeldt