Linnea Fougt Andersen, der går i 7. klasse på Hareskov Skole, vandt Portræt nu! for børn med dette portræt, lavet i koldnålsradering efter fotografi.

Vindere af portrætkonkurrence fundet

Selv om man er lille, kan man sagtens være en stor kunstner. Se bare værkerne, der vandt dette års Portræt nu!-konkurrence for børn.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 10. september 2021 åbnede særudstillingen Portræt Nu! For børn 2021 på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød. Her blev der uddelt en 1.-, 2.-, og 3.-pris samt tre specialpriser.

Det var tredje gang, museet arrangerede den landsdækkende portrætkonkurrence. Målet med konkurrencen er at hjælpe skoler og billedkunstskoler med at sætte fokus på portrætgenren. De udstillende kunstnere har tilmeldt sig privat, gennem skoleklasser eller gennem kunst- og billedkunstskoler.

Billedkunst - (selv-) portræt på flere måder

De indsendte værker blev bedømt af en professionel jury, og præmierne var blandt andet malergrej og staffeli. Vinderen blev Linnea Fougt Andersen fra 7. klasse på Hareskov Skole nord for København, som har lavet et koldnålstryk på akrylglas efter et fotografi og trykt på kobbertrykspapir.

Ifølge juryen, bestående af Museumsdirektør Mette Skougaard, Billedkunstner Dennis Møgelgaard og TV-vært Anna Lin Lundsgaard, udstråler portrættet nærvær og koncentration samt spændingsfeltet mellem model og kunstner. Beskueren fanges og drages ind i de utallige streger - et modigt portræt, der tillige med brugen af den specielle koldnålsraderingsteknik vidner om et portræt udført på et højt teknisk niveau, skriver museet i en pressemeddelelse.

De bedste portrætter er samlet til på udstilling, der bliver vist på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød indtil 11. november. I udstillingen kan man opleve 153 portrætter, der er udvalgt blandt 446 tilmeldte værker. Børnenes vinderværker kan dog også opleves online.

Læs mere

Portraitnow.org: Se de vindende portrætterher