Blog
1   12

Hverdagens helte

Abonner på nyt om Ulla Hjøllund Linderoth i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Med praksischokket som en kær følgesvend, hylder jeg igen og igen de mange seje lærere i de danske skoler

Som med nye øjne

De sidste 15 år har jeg været så heldig, at jeg cirka hvert tredje år har haft en periode på 1-3 år i grundskolen, og hvor jeg har undervist i naturfag. Denne gang er det natur/teknologi i 6.klasse samt biologi og det fællesfaglige i 7.-9.klasse. Timerne er samlet på én dag.

I mange år har jeg uddannet lærere, haft lærere på kurser, skrevet læremidler og udviklet skriftlige prøver i naturfag. Derfor er det guld værd at få mulighed for at arbejde med elever, og så er det bare skønt at opleve hverdagen i en grundskole.

Hver gang jeg bevæger mig ind i skolens virkelighed og dagligdag, ser jeg det som med nye øjne. Jeg oplever, som for første gang, hvordan hverdagen folder sig ud, små konflikter løses i pauserne, de mange sideløbende dagsordener, og hvordan den faglige undervisning og fokus på læring ikke altid kan have den største opmærksomhed.

Artiklen fortsætter under banneret

Træthed og praksischok

Selv er jeg blæst i hovedet efter en dag med fire forskellige klasser. Og jeg har kun sølle én dag. Kan ikke undgå at tænke, hvordan jeg ville have det, hvis jeg fem dage om ugen, ville være lige så træt. Glad og opløftet er jeg altid, men indimellem også frustreret over ikke at nå alt det planlagte, at ikke alle elever synes, naturfag er det fedeste i verden eller at jeg ikke nåede omkring alle 90 elever!

Praksischokket gentager sig med en cyklus på tre år for mit vedkommende. Mine fagdidaktiske overvejelser fra teorien tages igen og igen op til revision. Trættende men ekstremt udbytterigt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.648 andre er allerede tilmeldt