Læsning
0   19

Lærer vinder pris for læseindsats: Når man kan læse, bliver det sjovere at gå i skole

Københavns Lærerforening uddelte fredag aftens årets Gyldne Pegepind til lærer Maj-Britt Termansen for hendes store indsats med elevernes læsefærdigheder på Gerbrandskolen. Indsatsen har inspireret lærere i hele København.

"At lære at læse er nok den sværeste faglige udfordring, eleverne møder i skolen, og de møder den tidligt, så et af målene i LH er derfor også, at eleverne skal lære at læse tidligt. Når de kan det, så er mulighederne for at deltage og komme videre med anden læring en mulighed, og skolelivet bliver sjovere", sagde en stolt og glad Maj-Britt Termansen, da hun fredag aften modtog Københavns Lærerforenings traditionsrige pris Den Gyldne Pegepind i Tivoli Hotel og Congress Center i København.

Maj-Britt Termansen har i mange år arbejdet på Gerbrandskolen på Amager, og siden 2006 stået for projektet Læsehestene, som hun selv har udviklet. Gennem projektet øves de mindste elever læseteknik, så mere end 90 procent af en årgang kan betegnes som sikre og hurtige læsere i 1. og 2. klasse. Nogle år er andelen endda nået 95 procent.

"Det øjeblik, hvor læsningen begynder at lykkes, - så slapper kroppen af, hovedet er stille, øjnene bliver kastet fra venstre mod højre i et flow, hvor der nu er overskud til at forstå og kommentere", forklarede Maj-Britt Termansen fra talerstolen til en fyldt sal af kolleger på Københavns Lærerforenings generalforsamling, skriver klfnet.dk

Indstillet af sine kollegaer

Artiklen fortsætter under banneret

Det er Maj-Britt Termansens kolleger fra Gerbrandskolen, der har indstillet hende til prisen: 

"Vi ønsker at hylde Maj-Britt for at have opfundet projektet - og ikke mindst for at have knoklet år ud og år ind for at gøre sine elever til gode og glade læsere. I årenes løb har Maj-Britt afholdt et utal af foredrag, og inviteret et væld af lærere og læsevejledere forbi Læsehestene, og hendes projekt er derved blevet til inspiration for lignende projekter andre steder i både København og andre kommuner".

Prisen Den Gyldne Pegepind uddeles hvert år på Københavns Lærerforenings generalforsamling til et medlem, der har ydet en særlig indsats for den københavnske folkeskole. Med prisen følger 10.000 kr. og en ægte hånddrejet, forgyldt pegepind.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt