Blog
2   8

Corona-senfølger i matematiktimerne

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi er udfordret i matematiktimerne. Der er selvfølgelig stadig for lidt tid til forberedelse og de gode gamle udfordringer, der ellers er for en matematiklærer. Men vi har fået en ny. Corona-senfølger.

Der er store udfordringer i matematiktimerne. Nogle udfordringer er gammelkendte og nogle er ny. Og det er de nye, der er interessante lige nu. Nogle klasser og elever, har profiteret af online-undervisningen og er blevet dygtigere og andre er stået helt af. De har svært ved at tilpasse sig skolen og de forventninger, vi har til dem som elever. Eleverne er udfordret på transfer. De er udfordret på fordybelse og forståelse af matematik. Vi er tilbage til i skolen på normale vilkår, som om der aldrig har været corona. Det eneste synlige tegn er, at der en lille coronatestbod. Men i matematiktimerne er senfølgerne efter corona meget tydelige. Lige nu skal vi ikke videre med det faglige stof, men samle op på det der mangler. Eleverne skal lære at arbejde med problemløsning efter en periode, hvor der måske er blevet trænet færdigheder. Men træning uden mundtlig aktivitet er ikke indlært stof for nogle af eleverne. Så vi må starte med at gå tilbage og samle op. Vi må være skarpe på, hvilke huller der skal fyldes ud og hvilke, der bare kan springes over lige nu.

Måske er det bare mig, men jeg har oplevet skolestarten i år som mere udfordrende end ellers. Det har været svært at tilpasse sig den normale hverdag for os alle. Vi har ikke haft dette samme overskud og overblik og vi står med et fagligt efterslæb, der ikke bare forsvinder af sig selv.

Hvad tænker I? Hvilke senfølger oplever I?

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.251 andre er allerede tilmeldt