Skole og samfund har undersøgt forældres holdning til skældudfrie skoler. Den er overvældende positiv.

Rundspørge: To ud af tre forældre ønsker en skole uden skældud

Herskindskolen fortalte i sidste uge om sit arbejde med at blive skældudfri, og diskussionen om skældud i skolen har siden spredt sig. En rundspørge blandt knap 900 forældre viser, at de fleste ønsker, at deres barns skole skal arbejde for at blive skældud-fri.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skældud er ikke et pædagogisk redskab, men et magtgreb, der kan gøre børnene angste og ødelægge deres motivation for at gå i skole", siger formand i Skole og Forældre Rasmus Edelberg i en pressemeddelelse i anledning af, at foreningen har undersøgt forældrenes holdning til skældud i skolen.

"Derfor skal vi tale om, hvordan vi kan skabe et godt undervisningsmiljø ved at forbedre relationen mellem elever og lærere, så børnene ikke oplever så meget skældud i skolen. Det er en kulturforandring vi skal have gang i. Det er ikke let, men en hver rejse starter med det første skridt, og det vil vi gerne hjælpe med".

Vil være Danmarks første certificeret skældudfri skole

I undersøgelsen fortæller seks ud af ti forældre, at der efter deres vurdering bliver skældt ud i deres barns klasse mindst et par gange om ugen.

Og 66 procent af de adspurgte er interesseret i, at deres barns skole arbejder på at blive en skole uden skældud.

58 procent af dem svarer desuden, at de godt kunne tænke sig selv at få redskaber til, hvordan man undgår at skælde sit barn ud.

Af samme grund skal hovedbestyrelsen i Skole og Forældre på næste møde fastlægge en politik på området. 

Skole og Forældre gennemførte undersøgelsen i juni. 870 forældre til børn i folkeskolen, der har tilmeldt sig Skolebørns nyhedsbrev (tilføjet 30/9, red.), har deltaget 

Skældud er magtmisbrug - og det hjælper ikke